“Allahçı geçinen, çok Allahsızlar var”

MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yakınlığı ile bilinen Kurt'un ani istifası partide şok etkisi yarattı. Kurt istifa gerekçesiyle ilgili, 'Gördüğüm lüzum üzerine 3 yıldır yaptığım ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Partide Allahçı geçinen, çok Allahsızlar var" dedi.

EMEĞİN KIYMETİ BİLİNMİYOR

Yola çıktığım hiçbir arkadaşımı yarı yolda bırakmadığını söyleyen Kurt, "Para, koltuk ve mevki için siyaset yapanlar var. Vatan, bayrak umurlarında değil. Emeğin kıymeti bilinmiyor. Parti kimliği ile iş yapan biri değilim. Hak, hukuk ve adaleti yaşam tarzı edinen biri olarak hak, hukuk, adalet olmayan, emeğe saygı duyulmayan bir yerde olmam" diye konuştu.

BEN HALK ÇOCUĞUYUM

'Bunlarla uyuşamıyorum, ben halk çocuğuyum' diyen Kurt, "Birilerine kırgınlığım var. Ben hiçbir zaman etikete, apalete değer vermedim. Benim apolet üstü bir kavgam var. Etiketle olmak insanı insan yapmıyor. İnsani insan gözüyle görmek lazım. Herkesin gözü bende. Şehitkamil'de kimsenin hayali, hedefini bozma gibi bir niyetim yok. Oyunların farkındayım" dedi.

SİYASET YALAKALIK DEĞİLDİR

'Partide Allahçı geçinen çok Allahsız olanlar var' diyen Kurt, "Tavşan kaç, tazı tut politikasını hiç bir zaman benimsemedim. Şunun iyi bilinmesini isterimki, kendi doğrularım ve MHP'nin çıkarları doğrultusunda siyaset yaptım. Siyaset onurlu bir sanattır. Siyaset yalakalık değildir. Hakkın ve hukukun yanında olmaktır. Biz mümkün mertebe bunu yaptık. Ancak dalkavuklar, yalakalar, pekiyiciler daha çok itibar görüyor. Fakat benim inandığım değerler bunlar değil" şeklinde konuştu.

BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTTİK

Hüseyin Kurt, hak, hukuk ve adalet için MHP'de olduğunu, ancak ayak oyunlarına artık tahammülünün kalmadığını söyledi. Partinin her kademesinde görev yaptığını, son 3 yıldan beri de Şehitkamil ilçe başkanı olarak görev yaptığını belirten Hüseyin Kurt, başarı çıtasını yukarılara taşıdığını ifade etti. Kurt, 2011 yılındaki genel seçimlerde 9 bin olan MHP'nin Şehitkamil'deki oylarını 27 bine, yerel seçimlerde ise 27 bin olan oylarımızı bütün olumsuzluklara rağmen 41 bine çıkarttık" dedi.

ZAMANI GELİNCE ÇOK ŞEY SÖYLEYECEĞİM

'Medya üzerinden tartışmak benim tarzım değil' diyen Kurt, "Zamanı ve zemini geldiğinde çok şey konuşacağım" dedi. Meral KINACILAR