Gaziantep'te Kasım ayında toplu taşımaya gelecek olan zammı minibüsçüler kabul etmedi. Dün notere giden minibüscüler, yeni zammı kabul etmediklerini belirterek, "Otobüse geçerken eşit fiyat yapacağız dediler. Şu an zam vermedikleri gibi 1.5 yıl önce aldığımız zammı da öğrenciler için 1.25'e düşürdüler" diyerek zammı noter aracılığı ile kabul etmediklerini büyükşehire ilettiler.

İADE ETTİLER

Gaziantep Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Kasım ayında tramvay ve otobüs fiyatlarına yapılacak olan zamnın kendileri için bir anlam ifade etmediğini belirtti. Çolak, "Verilen zammın bizle hiçbir alakası yok. Kendi adlarına yaptıkları zamla, bize verilen zamlar tekrar elimizden alınmıştır. 1.5 sene önce 1.5 TL'ye taşıdığımız öğrenciyi sözüm ona son zamlarla 1.25 TL'ye taşımamız isteniyor. Bu düzenlemeyle bize verilen zamlar elimizden alındı. Bizde bu son zammı noter aracılığıyla kendilerine iade ettik" dedi.

BANKALARDAN İHTARNAME GELİYOR

'Şuanda zaten esnafımız borcu borçla kapatıyor. Bankalardan ihtarnameler geliyor esnafımız ne yapacak ne kazanacakta ne yiyecek' diyen Çolak, "Bize tebliğ edilen zammı noter aracılığıyla iade ettik" dedi.

İŞTE TOPLU TAŞIMADA YENİ FİYATLAR

UKOME, kentteki Özel Halk Otobüsleri ve Umum Minibüs Esnaf Odası Başkanlığı’nın şehir genelinde toplu taşıma ücretlerinde fiyat eşitsizliğinin haksız rekabet oluşturduğu yönündeki yoğun taleplerini değerlendirdi.

UKOME, otobüsler arasındaki farkı ortada kaldırmak için yaptığı düzenleme ile daha önce Özel Halk Otobüslerinde 1,50 TL olan öğrenci biletlerini 1,25 TL’ye indirdi. Büyükşehir Belediyesi Otobüslerinde 50 Kuruş olan öğrenci biletlerini ise, 75 Kuruş’a getirdi. Yeni tarifede toplu taşıma ücretleri araçların türlerine göre; Özel Halk Otobüsü ve dolmuşlarda öğrenciler için ücret 1,50 TL’den 1,25 olurken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci 90 kuruş, indirimli bilet 1,25 TL, tam bilet ise 1,60 TL oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hafif Raylı Sistem’de (tramvay) ise, öğrenci 75 kuruş, indirimli bilet 1,00 ve tam bilet 1,25 TL oldu. Köy ve mahallelere çalışan (Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde) uygulanacak olan yolcu taşıma ücretleri ise, öğrenci 1,50 TL. indirimli bilet (öğretmenler ve 60 yaş üstü) 1.75 TL., tam bilet 2.25 TL oldu. Yavuzeli ilçesine çalışan (Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsleri) yolcu taşıma ücretleri ise; öğrenci 2.00 TL, indirimli (öğretmen ve 60 yaş üstü) 2.50 TL, tam bilet 3.00 TL oldu.

HAVAALANI BİLETLERİ İNDİRİLDİ

UKOME, aldığı karar ile daha önce 5 TL olan havaalanı yolcu taşıma ücretini 4.30 TL’ye çekti. Havaalanı çalışan yolcu taşıma ücretlerinde, (Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerde) tam bilet 4,30 TL, çift kullanımlık manyetik bilet 4.30 TL oldu.

UKOME tarafından 2014-192 sayılı kararı ile uygun görüldüğü düzenlemenin 01 Kasım 2014 tarihinden itibaren uygulamaya gireceği belirtildi.