ÜMİT ÖZDAĞ NE KONUŞTU ?

"Gaziantep istikrarlı bir gelişme gösteriyor. Üstelik bunu devlet yatırımı olmadan, tamamen girişimciliği, risk alma cesareti ile başarıyor. İnşallah buradan dünya markaları çıkacaktır. Gaziantep'in en büyük talihsizliği hemen sınırında bölgesel iç savaş yaşanmasıdır. Ortadoğu iç savaşı ve bu dalgalar sert şekilde Gaziantep'i, Şanlıurfa'yı, Kilis'i ve Hatay'ı vuruyor. Artık uluslararası basında şehrimizin de içinde bulunduğu bölgeye ne yazıkki Peşaver denilmeye başlandı. Biz bu politikanın Suriye politikasının doğru olmadığını, sürdürülebilir olmadığını ve başka bir ülkede rejim değiştirme politikasının, Türkiye ve Gaziantep tarafından bedelinin çok ağır bir şekilde ödendiğini görüyoruz. Eğer bu topraklardan dünya markaları çıkacaksa Gaziantep ve Türkiye'ye istikrarın gelmesi gerekiyor. İstikrar ise akıllı bir dış politikayla gerçekleşir.

Hemen sınırlarımızın yanında Rus ve Amerikan savaş uçakları uçuyor. Her an bu bölgede kontrol edilemeyecek bir çatışma çıkabilir. Biz MHP olarak Suriye’de iç savaşa katkı değil, Önemli olan Suriye’de barışın gelmesi ve Suriye’de toprak bütünlüğünün sağlanması. Eğer Suriye’de bir toprak bütünlüğü sağlanmazsa Suriye’ye getirilecek bir demokraside olmaz. Ondan dolayı ben siz Gaziantepli hemşerilerimizin bu politikaya olan tavrınızı biliyorum ve bu politikadan hiç hoşlanılmadığını biliyorum. Bu politikayı Gaziantep’in yüzde 92 sinin hiç beğenmediğini biliyorum. Bu durum doğru bir tespitti, sağlıklı bir tespittir. Suriye’de barışa katkı yapmak istiyoruz ki bu topraklardan gerçekten markalar çıksın. Bugün Batılı iş adamlarının, büyük markaların Gaziantep’teki iş adamlarıyla Gaziantep’te görüşmeyi reddettiğini biliyoruz. 3 gün önce Gaziantep'e gelirken uçakta kentin önde gelen sanayicilerinden birini gördüm. 'Hayırdır nereye gidiyorsunuz?' dediğimde. 'İstanbul'a geçeceğim, yabancı sermaye gruplarıyla toplantımız var ama onlar Gaziantep'e gelmek istemiyorlar. Bu bölgeyi savaş bölgesi olarak görüyorlar.' dedi. İşte MHP olarak, Suriye'de Esad kalsın veya gitsin şeklindeki bir polemik içerine Gaziantep'i sokmanın doğru olmadığını, düşünüyorum. Önemli olan Suriye'nin toprak bütünlüğü. Suriye'ye barışın gelmesi. Eğer Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanmazsa Suriye"ye getirecek bir demokraside olmaz. Bu konuda çok net bir şekilde Gaziantep'in tavrını biliyorum ve bu politikalardan hiç hoşlanılmadığını Gaziantep'in yüzde 92'sinin yanlış bulduğunu biliyorum. Bu doğru ve sağlıklı bir tesbittir. Gazianteplilerin Ortadoğu ve Suriye politikasında gösterdiği tepkiyi, sağduyuyu 1 Kasım seçimlerinde de göstereceğine inanıyorum"

FATMA ŞAHİN'İN ÜMİT ÖZDAĞ'A CEVABI

"Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Suriye’de yaşanan kabinede ben bir kardeşinizdim. Tabii ki içeride olmayla dışarıda olma arasında ciddi bir yorum farkı var. Siz beni iyi bilirsiniz inanmadığım hiçbir şeyi sizinle paylaşmam. Bu süreçte biz Suriye’nin toprak bütünlüğü için çok mücadele ettik. Ortak Bakanlar kurulduğunda Suriye’de anayasalar yapılsın reformlar yapılsın diye çok mücadele ettik. Suriye’de Lübnan, Mısır, Ürdün ne yaptı da bu kadar istikrarsızlık oldu? Yüzde 92 bu şekilde düşünüyor diyen toptancı anlayışı da, ben kabul etmiyorum. Böyle bir ödül töreninde bu şekilde yorumlamanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Gelin o zaman masadan kaçacağınıza, her şeye olmaz diyeceğinize gelin birlikte çözelim. Sayın Genel Başkanınız her şeye hayır diyeceğine gelin masaya gelin. Bu Millet 1 Kasım’da gerekli cevabı verecektir"