Gaziantep 2014 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı. Gelir Vergisinde rekortmen yine değişmedi. Abdulkadir Konukoğlu bu yıl da birincilik koltuğunu kimselere kaptırmadı. Kurumlar Vergisinde ise birincilik koltuğuna bu yıl Şölen Çikolata oturdu. Geçtiğimiz yıl listeye 3. sıradan giren Şölen Çikolata, bu yıl listeye birinci sıradan girerken, geçtiğimiz yıl birinci sırada yer alan Gülsan ise 3. sıraya geriledi.

ERDEMOĞULLARI LİSTEDE

Gelir Vergisinde İlk 8 sırayı Konukoğlu ailesi alırken Abdulkadir Konukoğlu bu yıl da listenin ilk sırasında yer aldı. Gelir Vergisinde İlk 10'a bu yıl İbrahim ve Ali Erdemoğlu da girerken, Konukoğlu ailesinden Turgut Konukoğlu da listeye ilk giren isimlerden oldu.

TEKİN: ARTIŞ VAR

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Gaziantep'te 2014 vergilendirme dönemi için yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilen matrah toplamında bir önceki döneme göre % 10,97, tahakkuk eden gelir vergisi toplamında ise % 12,63 oranında artış meydana geldiğini söyledi. Tekin, "Gayrimenkul sermaye iradı beyanlarındaki artışlar ise sırası ile matrahta % 20,45 ve vergide % 20,73 olarak gerçekleşti" dedi.

KURUMLARDA REKORTMEN DEĞİŞTİ

2014 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri de belli oldu. Geçtiğimiz yıl listeye üçüncü sıradan giren Şölen Çikolata bu yıl listeye ilk sıradan girerken, ikinci sırada Çimko Çimento, üçüncü sırada ise geçtiğimiz yıl listenin birinci sırasında yer alan Gülsan Sentetik yer aldı. 4. sıra isminin açıklanmasını istemezken, 5 sırada Sanko Pazarlama, 6. sırada Zeki Mensucat, 7. sırada Sanko Tekstil, 8. sırada Erdem Soft, 9. sırada Merinos Halı, 10. sırada Merinos Halı yer aldı. 2014 yılı kurum gelirleri için 2015 yılı Nisan ayında alınan 10 bin 233 adet kurumlar vergisi beyannamesi ile 2 milyar 040 milyon 802 bin TL kurumlar vergisi matrahı ve bu matrah üzerinden 315 milyon 913 bin TL kurumlar vergisinin tahakkuk ettirildiğini belirten Halil Tekin, "Buna göre 2014 yılı kurumlar vergisi tahakkukunda bir önceki döneme göre % 27,04 oranında artış gerçekleşti" diye konuştu.