Ak Parti'de milletvekili aday adaylığı için başvurular 11 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Aday adaylığı için Ak Parti'de patlama bekleniyor. Milletvekili aday adayı olmak için kamu kurum ve kuruluşlarından sürpriz isimlerin istifa edeceği öğrenildi. Bu isimlerden birisin de Gaziantep İl Sağlık Müdürü Metin Karakök olduğu öğrenildi... Karakök'ün milletvekilliği için görevinden istifa edeceği öne sürüldü.

İŞTE ÖNDE GELEN İSİMLER

GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ak Parti eski il başkanı Ahmet Uzer, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Oğuzeli belediyesi eski başkanı Bekir Öztekin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Adem Yücel, Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, eski il genel meclis başkanı Menderes Karaduman,Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Konukoğlu Hastanesi genel müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, Veli Kıyak, Yaşar Sağlam, Yusuf Polat, Cuma Reyhan, Ahmet Karadağ, Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Semih Simitçi, Meral Özgen, Ayşen Durucu, Hakan Aslansoy, Mehmet Emin Hafif, , Abdullah Tombul, Mehmet Doğan, Mehmet Er, Fikret Tural, Abdullah Tancan, Abdülhamit Gül, AK Parti eski Milletvekili Özlem Müftüoğlu, Oğuzeli AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir, Ömer Güzeldal, Erdem Güzelbey. "

MİLLETVEKİLLERİ YENİDEN ADAY

Hüseyin Çelik ve Mehmet Sarı'nın 3 dönem şartını doldurmaları nedeniyle aday olmayacağı Ak Parti'de mevcut milletvekilleri Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu yeniden aday adayı.


GÜZELBEY ADAY OLMUYOR

Seçim startının verildiği Ak Parti'de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey'in milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmayacağı öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİ KARARSIZ

Ak Parti 2015 Genel Seçimleri için adaylık kriterlerini, ücretlerini ve tarihlerini açıkladı. Kriterler ve tarihler AK Parti MKYK da belirlendi. Buna göre AK Parti aday adaylığı başvurusu 11 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Aday adaylığı için son başvuru tarihi ise 20 Şubat cuma. AK Parti aday adaylığı için başvurular genel merkez ve il teşkilatlarına yapılacak. AK Parti aday adaylığında bir ilke kararı da aldı. İl Başkanı, İlçe Başkanı, kadın ve gençlik kollarında görev alanlar, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri aday olamayacak. Ümmü Gülsüm Avcı ve Ayşe Teymur'un meclis üyelerinin aday adayı olmaması yönündeki MYK kararı nedeniyle aday olup olmayacakları henüz netleşmedi.

İŞTE AK PARTİ'DE MUHTEMEL ADAY ADAYLARI:

GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ak Parti eski il başkanı Ahmet Uzer, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Oğuzeli belediyesi eski başkanı Bekir Öztekin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Adem Yücel, Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Veli Kıyak, Yaşar Sağlam, Yusuf Polat, Cuma Reyhan, Ahmet Karadağ, Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Semih Simitçi, Meral Özgen, Ayşen Durucu, Hakan Aslansoy, Mehmet Emin Hafif, Menderes Karaduman, Yusuf Ziya Yıldırım, Abdullah Tombul, Mehmet Doğan, Mehmet Er, Fikret Tural, Abdullah Tancan, Abdülhamit Gül, AK Parti eski Milletvekili Özlem Müftüoğlu, Oğuzeli AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir, Ömer Güzeldal, Erdem Güzelbey. "
7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacak kamu görevlileri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevlerinden en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar isitfa etmiş olacak. Meral KINACILAR