Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV’in açılışında oğlu Bilal Erdoğan’ı yanına çağırarak, "işte oğlum burada" sözleriyle 'İtalya'ya kaçtı' iddialarına tepki gösterdi. AK Partililerin büyük ilgi gösterip moral bulduğu Erdoğan'ın gelişi öncesi ve ziyaretleri sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. İlk defa çevre illerden polis takviyesi yapıldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilen Erdoğan, Karataş Spor Salonu'nda gençlerle buluştu. Bölgemizde bir süredir yaşanan gelişmelerin, Gaziantep için hem yeni fırsatları, hem de yeni bir takım sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirten Erdoğan, "Gaziantep'in üstlendiği görevleri çok iyi biliyoruz. Nobel'i asıl hak edenler, ülkelerinin özgürleşmesini bekleyen Suriyeli kardeşlerimiz ve onlara sahip çıkan Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul Hatay, Mardin’deki kardeşlerimizdir" dedi.

TÜRGEV AÇILIŞINDA MUHALEFETE SERT ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Gelin Etmeyin, Okula Gönderin" Projesi kapsamında çeşitli açılışlarda bulundu. Kız yurdu açılışını oğlu Bilal Erdoğan ile beraber gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "işte oğlum burada" sözleriyle 'İtalya'ya kaçtı' iddialarına tepki gösterdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya kaçtığı iddialarına esprili bir dille cevap vererek, "Enteresan bir şey var tabii. Bu paralel rahat durmuyor ya, oğlum da benim birikmiş olan milyar dolarlarımı İtalya'ya kaçırdı ve oraya yerleşti. Şimdi de o milyarlarca dolar nereye sığdı bilmiyorum. Herhalde paralel kendileri bir yerlere sığdırmış Ve oğlum burada. Doktorasını bitirene kadar da İtalya'ya gidecek gelecek' dedi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, için günler öncesinden hazırlıklar başlarken, polis Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği ve etkinliğe katılacağı yerlerde geniş güvenlik önlemi aldı. Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı'nın gelişi öncesi İstasyon Caddesi, Demokrasi Meydanı, Muammer Aksoy Bulvarı emniyet kavşağına kadar demir bariyerlerle saatler önce araç trafiğine kapatıldı. Yayalara da kontrollü olarak izin verildi.

GAZİANTEP İÇİN HEM FIRSAT, HEM SIKINTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgemizde bir süredir yaşanan gelişmelerin, Gaziantep için hem yeni fırsatları, hem de yeni bir takım sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirtti. Geçmişimizi doğru şekilde öğrenmeden ve doğru şekilde konumlandırmadan geleceğimizi kuramayız. Gaziantep'in üstlendiği görevleri çok iyi biliyoruz. Kardeşlerim sizde bir ensar sabrı olduğunu görüyor, biliyor ve bundan dolayı sizleri alkışlıyorum. Bu sınavı başarı ile verdikleri için her bir Gaziantepli kardeşime şükranlarımı sunuyorum" dedi.