Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, yapımına Haziran ayında başlanılan Şahinbey - Karataş Köprülü Kavşağının bitiminin uzadığını ve 2 aya kadar biteceğini açıkladı. Daha önce 17 Ekim tarihinde bitirilmesi planlanan kavşakla ilgili bir takım sorunların çıktığını ve bu nedenle çalışmanın uzadığını belirten Köken, "Ancak şuanda yan yolları açtık. Üniversiteden giderken sağ taraf gidiş ve geliş açıldı. Zaten arka yollarda mevcut. Şahinbey Kavşağı çok önemli. Bence en devasa iş" dedi. Bu arada Ökkeş Özekşi'nin 'Haftaya Bakış' köşesinde "ben olsam Karataş'ta oturanlardan özür dilerdim" şeklindeki yorumuna yanıt veren Köken, "Önemli bir iş yapıyoruz. Belediye böyle bir kavşak yaptığı için suç mu işledi ki özür dilesin" dedi

ŞUBAT'TA AÇILACAK

Köken, dün itibariyle kavşağın yan yollarını açtıklarını ve hedeflerinin Şubat ayında bitirmek olduğunu belirtti. Kavşak çalışması sırasında görünmeyen çok şeyin olduğunu vurgulayan Köken, "Zemin hem çok sert çıktı, hem de altında dehliz. Bunun sondajla bulunması mümkün değildi. Bunun için beton basmak zorunda kaldık. O nedenle iş uzadı" diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR İŞ YAPIYORUZ

Gazetemiz yönetim kurulu başkanı Ökkeş Özekşi'nin 'Haftaya Bakış' köşesinde "ben olsam Karataş'ta oturanlardan özür dilerdim" başlığı altında yer verdiği yazısıyla ilgili de bilgi veren Köken, "Önemli bir iş yapıyoruz. Belediye böyle bir kavşak yaptığı için suç mu işledi ki özür dilesin" dedi.

SABAH BAŞKAN AKŞAM BİZ UĞRUYORUZ

Esnafla her gün görüştüklerini, sabah başkan akşam da kendilerinin uğradığını belirten Köken, "Biz esnafın mağduriyetini biliyoruz. Onun için oradaki tüm esnafla toplantı yaptık, dertlerini dinledik. Ticaret ve Sanayi odası aynı zamanda esnaf odalarından nasıl yararlanabileceklerine ilişkin bilgiler aldık" dedi.

SIKINTIYA GİRMEDEN YAPILMA İHTİMALİ VAR MI ?

Köken, "Bu kavşak yapılsın mı yapılmasın mı ? Bu şehirde o zaman kimse bunun üzerine düşmesiydi. Benim ne zorum vardı, para cebimde kalırdı. O kadar masrafa girmemize gerek kalmazdı. Bu şehirde bir kavşak yaparken sıkıntıya girmeden yapılma ihtimali var mı ? Yoğunlaşmış bin nüfus var. Bizler 2 milyon nüfusa sahip bir şehrin kavşaklarla sorununu çözmek için çalışıyoruz. Mecbur bunları yapacağız. Biraz da adil olmak zorundayız"

ESNAFTA GÖRDÜ

Ekim ayı olarak belirlenen bitme tarihinin uzadığını ve bunun nedenini esnafın da gördüğünü anlatan Köken, "Şimdi zemini kazdığın zaman altından ne çıkacağını bilemezsiniz. Ev yaparken de böyle. Şehrin altında neler olabileceğini görmek ya da kestirmek mümkün değil, Ancak şunu söyleyebilirim bu kavşak devasa bir iş. 250 bin kişi o bölgede yaşıyordu. Yani o yola mahkumdu. Şimdi burası bittikten sonra nefes alacaklar. Sıkıntısız bu şehrin caddelerini düzenlemek mümkün değil" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT