İnönü Caddesi güzergahında bulunan üst geçit tadilat gerekçesiyle kapatıldı. Yaklaşık 2 aydan bu yana kapalı olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 'üst geçidim yenileniyor' yazılı asılan alanda her gün kaza oluyor. Kapalı olan üst geçit nedeniyle karşı tarafa geçmek isteyen vatandaşın yolu kullandığı alanda, dün meydana gelen kazada bir kişi ağır yaralandı. Esnaf, "Haftada en az 2 defa kaza oluyor. Üst geçidin tadilatı çok yavaş işliyor bu kadar uzun sürmemesi gerekiyordu" dediler.

İŞTE ESNAFIN GÖRÜŞLERİ

Bahattin Gaya (35)

“Sürekli kaza oluyor”

"İki buçuk ay oldu neredeyse . Sürekli kaza oluyor. Artık alıştık fren seslerine ve kazalara. Gerçi üst geçit varkende insanlar çok fazla kullanmıyordu. Bir yürüyen band koysalar en azından yaşlı insanlar kullanır bu üst geçiti.

Uğur Yazar (28)

“Burada çok kişi öldü”

"İki aydan fazla oldu galiba . Çok fazla kaza oluyor. Dün sabah yaşlı bir kadına araba çarptı. Sağlamken ben bile kulanamıyordum üst geçiti kullanışlı değildi. Biraz daha kısa tutabilirler yürüyen merdiven koyabilirler. Engeliler için asansör konulabilir. Burada sürekli fren sesleri var. Burada çok kişi öldü"

Mehmet Yavuz (38)

“İngelli asansörü yapılmalıdır”

"İki aydan fazla oluyor bu üst geçit tadilatta yine kaza olmuş. . Ben görmedim ama arkadaşlarım söyledi. Yaşlı bir kadına sabah araba çarpmış. Bir ara demirle kapattılar hergün kaza oluyordu. Buranın tek çaresi üst geçite yürüyen merdiven ve engelli asansörü yapılmalıdır. Yürüyen merdiven olursa insanlar alt tarafı kullanmazlar"

Mehmet Mustafa (60)

“Haftada en az 2 defa kaza oluyor”

"İki buçuk aydır bu üst geçit kapalı. Haftada en az 2 defa kaza oluyor. Üst geçidin tadilatı çok yavaş işliyor. Bu kadar uzun sürmemesi gerekiyordu. Daha dün kaza oldu . Bir an önce üst geçit tamamlamalılar" Mansur YALVAÇ