CHP Milletvekili Akif Ekici, Kilis halkı ve ildeki sığınmacıların can güvenliğinin tehdit altında olduğunu vurguladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Kilis’e hedef alan roketlerin kentte yarattığı olumsuz durumun bilançosu ve hangi tedbirlerin alındığına yönelik soruları soran Ekici, "IŞİD tarafından Kilis’e atılan roketler sonucu can güvenliğini korumak için şehirden göç eden kişi sayısı nedir?" dedi.

Saldırılar karşısında iktidar tarafından yeterli önlemler alınmadığı gibi, yetkililer tarafından da ‘sokağa çıkmayın’ ya da ‘abdest alarak sokağa çıkın’ gibi ciddiyetle bağdaşmayan açıklamalar yapıldığını ifade eden Ekici “Bu durum karşısında kendilerini çaresiz hisseden Kilis halkı ise can güvenliğini korumak için çözümü göç etmede bulmuşlardır” dedi.

İŞTE EKİCİ'NİN SORULARI

CHP’li Ekici bu tespitlerin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan şu sorulara cevap vermesini istedi: "18 Ocak’tan bu yana Kilis’e atılan roketlerin menşei, terör örgütü IŞİD’e bu roketleri sağlayan güçlerin kimler olduğu konusunda yapılan bir araştırma var mıdır? Var ise sonuçları nelerdir? Kilis’teki hastanelerde enfeksiyon olduğu, bu nedenle hastane çalışanlarının işe gidemediği ve muayene olmak isteyen Kilislilerin de Gaziantep hastanelerini tercih ettiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise yeni bir roket saldırısında Kilis hastaneleri yaralılara anında müdahalede bulunacak ve tedavi edecek kapasiteden yoksun mu olacaktır? Bu durum için ne tür önlemler alınmaktadır? Sınır illerinde alçak irtifadan gelen her türlü mühimmatı, roketi, füzeyi önlemek amacıyla hava savunma sistemi kurma adına herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Bulunulmadı ise sebebi nedir?IŞİD terör örgütünün Kilis ve Gaziantep’i tehdit eden saldırılarının temel sebebinin Suriye konusunda uygulanan yanlış politika olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu politikada herhangi bir değişiklik yapılacak mıdır?" HABER MERKEZİ