ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza'nın Gaziantep'e 57'nci kez gelişi bu defa veda için oldu. Milletvekili Şamil Tayyar tarafından sürekli olarak Gaziantep’i karıştırdığı iddia edilen Espinoza’nın veda görüntüsü bile saygı çerçevesinin dışına çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in makamında veda eden Espinoza'nın, basın mensuplarına görüntü verirken karşısındaki bayan belediye başkanının saygılı oturuşuna karşılık, bacak bacak üstüne atması dikkat çekti. Bu konsolos için AK Parti Gaziantep Milletvekili, gazetemize açıklama yapmış ve “Amerikanın Adana Konsolosu John L. Espinoza sürekli olarak Gaziantep'te cirit atıyor. Onun faaliyetlerinin bence askıya alınması ve Gaziantep'e sokulmaması gerektiğini düşünüyorum. Provokatif istihbarat kaynağı Adana konsolusudur. Bu konsolos mikserlik yapmaktadır. Mikser konsolos" demişti.

3 YILLIK GÖREVİ SONA ERMİŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e veda ziyaretinde bulunan Espinoza, 3 yıllık görev süresi boyunca Gaziantep'e 57 defa geldiğini, bu kenti ve mutfağını çok sevdiğini söyledi. Türkiye'nin ve bölgenin Ortadoğu'da yaşanan krizden etkilendiğini ifade eden Espinoza, sınır bölgelerindeki gezilerde de bunu daha yakından gördüklerini belirtti.

BARIŞÇIL ÇÖZÜM BULUNMASI ŞART

Bölgedeki sorunlara en kısa sürede barışçıl bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Espinoza, "Uluslararası toplumun daha fazla şey yapması gerekir. Türkiye ülkeye sığınanlara kapılarını sonuna kadar açtı. Türkiye ve ABD insani yardımları tamamen omuzlamış durumda. Diğer avrupa ülkelerinin de üzerine düşeni yapması gerekir" ifadesini kullandı. Terör örgütü DAEŞ ile mücadelenin sorulması üzerine Espinoza, "Türkiye, yabancı savaşçıların Suriye'ye geçmemesi için çok hassas bir çalışma yapıyor. DAEŞ, tüm insanlık için tehdit ve bu konuda Türk hükümetiyle her kademede görüşmeler yapılıyor" dedi. Şahin de yalan yanlış bilgilerle Gaziantep için kötü bir imaj oluşturulduğunu, halkın da bundan rahatsız olduğunu belirtti.

ŞAMİL TAYYAR ESPİNOZA İÇİN NE DEMİŞTİ ?

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin, Gaziantep'te Suriye Geçici Hükümeti binasının hedef alınacağı yönünde istihbarat aldıklarını belirterek vatandaşlarını uyarmasını değerlendirdi. Şamil Tayyar, "Eğer Amerikan büyükelçiliği bu açıklamayı yaptıysa muhtemeldirki, Adana konsolosunun hazırladığı saçma bir rapor üzerinedir. Amerikanın Adana Konsolosu John L. Espinoza sürekli olarak Gaziantep'te cirit atıyor. Onun faaliyetlerinin bence askıya alınması ve Gaziantep'e sokulmaması gerektiğini düşünüyorum. Provokatif istihbarat kaynağı Adana konsolusudur. Bu konsolos mikserlik yapmaktadır. Mikser konsolos" dedi.

ADANA KONSOLOSU GAZİANTEP'TE CİRİT ATIYOR

'Burada bizim devletin de alması gereken bazı tedbirler var' diyen Şamil Tayyar, bunlardan birinin ve en önemlisinin Amerika'nın Adana Konsolosu John L. Espinoza ile ilgili olduğunu söyledi. Tayyar, "Amerikanın Adana Konsolosu John L. Espinoza sürekli olarak Gaziantep'te cirit atıyor. Onun faaliyetlerinin bence askıya alınması ve Gaziantep'e sokulmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani bu konuda da ben istihbarat birimlerinin yeterli bir denetim yapmadığı kanaatindeyim. Eğer Amerikan büyükelçiliği bu açıklamayı yaptıysa muhtemeldirki, Adana konsolosunun hazırladığı saçma bir rapor üzerinedir. Bu konsolos, Gaziantep'teki seçilmiş yöneticilere giderek 'Gaziantep'te çalışmaya korkmuyor musunuz?' diyerek, aba altından sopa gösterdiğini biliyoruz. Onun için Türkiye'nin, Adana konsolosu ile alakalı mutlaka bir tedbir alması gerekir. Ve bu tür provokatif densizlikler karşısında da daha sert tavır koymak gerekir. Provokatif istihbarat kaynağı Adana konsolusudur. Bu konsolos mikserlik yapmaktadır. Mikser konsolos" dedi.