Spor Toto Süper Lig’te geride kalan 26 haftada topladığı 32 puanla ligde 12. Sırada bulunan Gaziantepspor’un bu sezonki istatistikleri ise adeta küme düşmemeye oynuyor. Kırmızı-siyahlıların ligde 16. Sırada bulunan Sivasspor’la arasında 11 puan gibi ciddi bir fark bulunurken ve en azından alt sıralardan uzak kalmayı başardı. Buna rağmen kırmızı-siyahlılar sahaya yansıttığı futbol tartışılırken, rakamlarda da bir çok alanda son sırada bulunuyor.

BİR ÇOK ALANDA SONLARDAYIZ

Gaziantepspor, Süper Lig’deki takımların istatistiklere bakıldığı zaman kırmızı-siyahlıların bir çok alanda 17 ve 18. sırada bulunması oynanan futbol içinde eleştirileri beraberinde getiriyor. Gaziantepspor pasla oyun kurma ve isabetli şut sayısında ligde son sırada bulunurken, toplam pas sayısı, ceza alanına top ve ceza alanında topla oynama sayısında da ligde 17. sırada bulunarak başarısız bir görüntü sergiledi.

SIKINTI KADRODA MI, YOKSA OYUN PLANINDA MI?

Gaziantepspor’un bu sezon gösterdiği performansın özellikle hücumdaki etkisizliğinin sebebi ise tartışma konusu oldu. Taraftarlardan bazıları bu etkisizliği Gaziantepspor’un kadro kalitesine bağlarken, bir kesim de teknik direktör Mutlu Topçu’nun oyun felsefesini eleştirdi. Forvete özellikle devre arasında bir takviyenin daha yapılmasının şart olduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini belirten taraftarlar, Chibuike’nin de son haftalardaki performansının bundan önemli olduğunu söylediler.

Bazı taraftarlar ise Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu’nun fazla defansif bir oyun anlayışı içinde olduğu konusunda ortak görüş belirttiler. Mutlu Topçu’da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada üretkenlik konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve buna daha fazla çalışacaklarını belirtmişti.