Gaziantep Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü personeline hizmet alanları ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü çalışmaları hakkında bir farkındalık oluşturmak, kurumlar arası işbirliği ve iletişimi arttırmak amacıyla personeline yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Nevzat Aslan, tarafından yapılan sunumda İstasyon Müdürlüğü’nün ana hizmet alanları anlatıldı.

HİZMET İÇİ EĞİTİM ÖNEMLİ

Aslan, Müdürlüklerinin görev konularının başta Antepfıstığı olmak üzere meyvecilik, bitki sağlığı, toprak ve su kaynakları olduğunu belirterek bazı hizmet alanları hakkında detaylı bilgiler sundu. Aslan sunumunda, Müdürlüğünün başlıca görevlerinin yeni çeşit geliştirmek, verim ve kaliteyi artırmak, hastalık, zararlı ve olumsuz çevre koşullarına dayanıklılığı artırmak, hasat ve hasat sonrası ürün kayıplarını azaltacak araştırmalar yapmak, tarımda suyun etkin kullanımı için uygun yöntem ve teknoloji geliştirmek, antepfıstığı ve bademde muhtemel krizleri önleyici önerilerde bulunmak, çalışma konularında ülkesel hizmet içi eğitim vermek olduğunu söyledi. HABER MERKEZİ