Gaziantep’te amatör ve mahalli spor kulüplerinin çilesi bitmiyor. Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan bile geri kaldığımız saha sorunları bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.
İstasyon Meydanında bulunan İstasyon Sahası’nın günümüz koşullarına göre düzenlenmemesi ve hala toprak halde olması çevrede bulunan vatandaşların ve istasyon bölgesinde oynamak zorunda olan mahalli takımların büyük tepkisine neden oluyor.
Yıllardır futbolun beşiği olan amatör sporların en uğrak yeri olan İstasyon Sahası’nın henüz suni çim olmaması ise Gaziantep’te amatör sporlara gösterilen ilgisizliğide gözler önüne seriyor.
DİREKLER PAS TUTMUŞ
Suni çim olmamasının yanı sıra uzun yıllar toprak hali ile bile düzenlenmemiş ve beton halini almış bir zemin üzerinde futbol oynamaya çalışan amatör sporcuların her hafta ağzı, yüzü, dizi, beli vs. bir tarafı yara bere içinde kalıyor. Bakımsızlıktan artık sadece bir boş arsayı canlandıran İstasyon Sahası’ndaki pas tutmuş kale direklerinin, filesiz hali ise bir o kadar dramatik bir görüntüye sahne oluyor.
DEVLET DEMİR YOLLARI EL ATMIYOR
Yıllardır bakımsız bir şekilde duran İstasyon Sahası şehrimizde bulunan diğer sahalara nazaran farklı bir kuruma bağlı. Hasan Doğan Tesisleri, Şahinbey Stadyumu, Şehitkamil Stadyumu, Gazikent Stadyumu, Batur Stadyumu, gibi sahalarda sıkışık maç takvimi ile ligi bitirmeye çalışan amatör takımların bu sıkıntısının bulunduğu bir ortamda Devlet Demir Yolları’na ait İstasyon Sahası’nın bu şekilde kaderine terk edilmesi ise tepkilere yol açıyor. Bilgi çağının geliştiği ve sportif faaliyetlere daha fazla ilgi gösteren bir kitlenin oluştuğu şu dönemlerde ve metropol şehir diye adlandırılan Gaziantep’te bu sahanın DDY tarafından bakıma alınmayışı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.
SPORCULAR TEHLİKE ALTINDA
Kısıtlı saha imkanları nedeniyle İstasyon bölgesi mahalli takımlarının mecburen maçlarını bu sahada toprak zemin üzerinde maç yapması futbolcularında sağlığını tehlikeye atıyor. Oynadıkları maçlarda büyük yaralanmalara ve kırılmalara karşı müsait bir durumda bulunan futbolcular tüm bu şartlara rağmen maçlarını burada oynamak zorunda kalıyorlar. Gazetemize konuşan bazı mahalli takım sporcuları ise bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve en azından suni çime dönüştürülmesini istiyorlar.
ÇEVREDEKİ EVLERİN CAMLARI KIRILIYOR
Sahanın etrafında bulunan evlerin camları gün geçmiyor ki kırılmasın. Sahanın toprak olmasının yanı sıra, bakımsızlığı ile birlikte çevre çitlerinin de olmamasından dolayı oynanan müsabakalarda saha dışına çıkan toplar bazen evlerin camlarını da kırıp çevredeki mahalle sakinlerine de maddi zarar da veriyor. Saha etrafındaki mahalle sakinleri ise bu durumdan şikâyetçi olduklarını ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
ALİ BUDAK