İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Uçar, Türkiye'de çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına yol açan teröristlerin en kısa sürede etkisiz hale getirileceğini vurgulayarak, terörün her türlüsünü şiddetle kınadı.
Ülkede yaşanan terör olaylarında herkesin etkilendiğine dikkat çeken Uçar, ''Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yaşanan terörist saldırılar ülkenin her ferdini derinden etkilemiştir, etkilemektedir. Yaşanan saldırılar, terörün çoluk çocuk, kadın erkek ayırmadığını tekrar tekrar ortaya koymuştur. Özellikle son aylarda milletimize ve güvenlik güçlerimize karşı yoğun saldırılar gerçekleştirilmekte, kamu binalarına ve kamu araçlarına saldırılar düzenlenerek ülkemiz yaşanmaz hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bu tür menfur saldırılar terör örgütü ve destekçilerinin acımasızlığını, insanlık dışılığını gösterdiği gibi çaresizliğini de ortaya koymaktadır'' dedi.
Uçar,''Ülkede ki huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere Türk halkı sağduyusuyla en güzel cevabı vermektedir, vermeye devam edecektir. Bu alçak saldırıların faillerinin en kısa sürede devletimiz tarafından etkisiz hale getirileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde geçmişte olduğu gibi şimdi de terörün üstesinden gelecek azim ve kararlığa sahiptir. Bu saldırılar ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Hayatını kaybedenler için acımız sonsuzdur. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalı ve aklıselimle hareket etmeliyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki ülkemiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da terörle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecek, barış ve kardeşlik ortamını yeşertmek için elinden gelen gayreti gösterecektir.
Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı derneğimiz yönetimi kurulu olarak, barışı ve kardeşliği hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle kınayıp lanetliyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğü ile ülkemizin huzur ve selameti için şehit olan askerlerimize, polislerimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ise sabır ve başsağlığı, yaralanan güvenlik güçlerimize de acil şifalar dilerim. Devletimiz her türlü terör belasının üstesinde gelecek güçtedir. Biz birliğimizi ve dirliğimizi koruyalım'' diye konuştu.