Bu yıl 15’incisi düzenlenen Gaziantep Yiyecek ve İçecekleri Festivali, Kadıköy’de Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katılımıyla başladı. Gaziantep’in meşhur tatlarının tanıtıldığı stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kadıköy’de Özgürlük Parkı, bu yıl 15. Gaziantep Yiyecek ve İçecekleri Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Festivalin açılışına Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Uçar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gaziantep’in meşhur tatlarının tanıtıldığı stantlar kuruldu. Vatandaşlar, stantlarda satışı ve tanıtımı yapılan meşhur tatlara yoğun ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İki şey bizim için çok önemli. Birincisi arkeoloji. Bugün 5 antik kenti olan, bugün mozaik müzesinde dünya kenti olan bambaşka bir Gaziantep var. Bir taraftan şehri müzeler şehri yapıyoruz. Ama sanayii sanatla taçlandıracağımız ve buluşturacağımız en önemli gücümüz mutfağımız. Oradaki tadımız, oradaki lezzetimiz” şeklinde konuştu.

Gaziantep'in dünya gastronomi şehri olacağını belirten Şahin, “Bu bereketi uluslararası boyuta taşıyacağız. Başvurduk. Bugün baklavanın ve fıstığın Türk Standartları Enstitüsünden belgemizi aldık. Avrupa Birliği belgemizi aldık. 26 ürünün patentini ve coğrafi işaretini alıyoruz. Raporlarımızı hazırladık, UNESCO’ya başvurduk. Allah'ın izni ile hep birlikte Gaziantep’de dünyanın 8. lezzet şehri Gazianteptir diye UNESCO’dan belgesini alacağız” diye konuştu.

Gaziantep’in yiyecek ve içeceklerinin yer aldığı stantlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. İHA