İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 14. gerçekleştirilen ve 150 bin konuğun ağırlandığı 14. Gaziantep Yiyecekleri Şenliği yoğun ilgi gördü. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte Gaziantepli sanatçılardan Faruk Lök ve Burhan Atik’in sahne aldı. 150 binden fazla konuğun ağırlandığı şenlikler etkinlikleriyle İstanbul’a damgasını vururken ulusal medya kuruluşlarının da ilgi odağı oldu.

Şenliğin açılış törenine, İstanbul Vali Vekili Kazım Tekin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Gaziantep Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Kadıköy Eski Belediye Başkanı Selami Öztürk, Eski Emniyet Müdürü Hanifi Avcı, Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

ÜNLÜ FİRMALAR KATILDI

Gaziantep kültürünün ve yöresel yiyeceklerinin konuklara sunulduğu şenliklerde düzenlenen çiğ köfte yarışmasının jüri üyeliğini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Celal Doğan ve İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan yaparken, düzenlenen bir birinden ilginç etkinlikler medya mensupları kadar vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Her yıl Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkında gerçekleştirilen ve İstanbulluların büyük bir sabırsızlıkla beklediği şenliklere Gaziantep’ten birçok ünlü firma da katıldı.

ÖZTAN MUTLU

Şenliklerle ilgili bir değerlendirme yapan İstanbul Gaziantepliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, bu yıl beklenenin üzerinde katılımcıyla başlayan şenliklere hedeflenen rakamların üzerinde konuğun katıldığını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda şenliğimiz başarıyla tamamlanmış ve katılım beklenenin üzerinde olmuştur. Gaziantep’i ve Gaziantep kültürünü bütün yönleriyle tanıtmanın tek yolu bu tür organizasyonlardır. Bu şenlikle Gaziantep’i yurt içinde tanıttık. Önümüzdeki dönemlerde yurt dışı tanıtımlarımızı da sürdürürken Gaziantep’in uzun yıllardır tanıtımını yaptığımız mutfak kültürüyle Türkiye’nin ilk ve en büyük gastronomi kenti olması yolundaki çaba ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

BÜYÜK BULUŞMA

Öztan, "Festivalimizin açışına katılarak bizleri onurlandıran İstanbul Vali Vekili Kazım Tekin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Gaziantep Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Kadıköy Eski Belediye Başkanı Selami Öztürk, Eski Emniyet Müdürü Hanifi Avcı, Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve Onursal Başkanımız İnal Aydınoğlu başta olmak üzere bütün sanayici, iş adamlarımız ve dernek üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. İstanbulluların her yıl merakla beklediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliğinin bu yıl 14.’sünü gerçekleştirdik. Derneğimizin yönetim kurulu üyelerine de ayrıca emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. BÜLTEN