'Gaziantep İstanbul’a Taşınıyor' uygulamasıyla, Gaziantep’in tarihinden kültürüne, turizm değerlerinden gastronomisine kadar birçok faktör İstanbul Maltepe sahilinde sergilenecek. Gaziantep Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin, " Gaziantep folklorik ve iktisadi özelliklerini, fuarı ziyaret edecek yüz binlerce insanlara tanıtılacak. Bizim amacımız, tanıtım çalışması ile ulusal boyutta var olan, Gaziantep’in şehir markasına değer katmak" dedi.

ODALARDAN DESTEK VAR

Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan 'Gaziantep İstanbul’a Taşınıyor' uygulamasına Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Kent Konseyi, Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası destek verecek.

GÜÇTEKİN, BÜDEYRİ HANINDA KONUŞTU

Gaziantep Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin, 1890 yıllarında yapılan Gaziantep’in tarihi Büdeyri Hanı'nda gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Güçtekin, uygulamanın amacının, yerel değerleri unutmamak ve bu değerleri kent kültürüne entegre etmek olduğunu belirtti.

MEMLEKET HASRETİ

On binlerce Gazianteplinin yaşadığı İstanbul’da, dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını canlı tutma adına bir araya geleceklerini ve Gazianteplilerin memleketlerine olan hasretlerini gidermek için çalıştıklarını söyleyen Güçtekin şöyle konuştu: “Bir turizm ve tarihi kent olan Gaziantep ilimizin, bilinmeyen kültürel ve turistik değerlerini tanıtarak, turizm sirkülesine katkı sağlayacak. Gaziantep folklorik ve iktisadi özelliklerini, fuarı ziyaret edecek yüz binlerce insanlara tanıtılacak. Bizim amacımız, tanıtım çalışması ile ulusal boyutta var olan, Gaziantep’in şehir markasına değer katmak.”

RESMİ AÇILIŞ 10 EYLÜL’DE

Gaziantep tanıtım günlerinin resmi açılışı, İstanbul Maltepe sahilinde 10 Eylül’de gerçekleşecek. Etkinlik 13 Eylül Pazar gününe kadar sürecek. İHA