Son dakika haberi İstanbul'dan geldi. İstanbul Vezneciler'de Çevik kuvvet aracı geçerken patlama oldu. 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı... Patlamanın park halindeki bir araçta meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olayın ardından ikinci bir patlama sesi daha duyuldu. Bunun bir doğalgaz patlaması da olabileceği belirtiliyor.

Saldırının uzaktan kumandalı bir düzenekle gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Saldırının ardından çevik kuvvet ekiplerinin havaya ateş açtığı öğrenildi.

Öte yandan patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Olay yerinde şüpheli bir paket polis ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde patlatılacak. Kontrollü patlamanın öncesinde zırhlı polis aracından anonslar yapılıyor. Bombalı saldırıdan gelen son dakika haberleri ve gelişmeleri.. İstanbul bu sabah patlama ile uyandı. Beyazıt Vezneciler'de patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, patlama dolayısıyla olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.İstanbul Valisi Hasip Şahin, saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 sivil yaşamını yitirdiğini, 3'ü ağır, 36 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralıların 9'u Haseki, 6'sı Çapa, 2'si Samatya, 1'i de Bezmi Alem hastanelerine kaldırıldı.Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.Bazı görgü tanıkları ise ifadelerinde ikinci bir patlamanın olduğunu belirtiyor. Bu patlamanın doğalgaz kaynaklı olabiliceği ifade edildi.Saldırı İstanbul Üniversitesi'ne güvenlik için giden çevik kuvvet ekiplerine yönelikti. Ekpilerin Fen Fakütltesi'ne güvenlik için gittiği öğrenildi.Patlamanın ardından metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken, metroda, araçların Vezneciler durağında durmayacağı yönünde anons yapılıyor. İstanbul Üniversitesi'nde sınavlar iptal edildi.