Türkiye’nin Avrupa Birliği Hibe Fonlarını en iyi kullanan belediyelerinin başında gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2 Milyon 100 Bin Euroluk bir hibe fon daha almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi, fakirler, mevsimlik işçiler, çalışabilecek durumda olup herhangi bir vasfı olmayanlar, Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı kentte yaşayan sığınmacılar gibi grupların istihdam pazarına kazandırılmaları amacıyla hazırladığı proje ile hibe fonu almaya hak kazandı. Ortaklar arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, İpek Yolu Kalkınma Ajansı ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yer aldığı projenin ara yararlanıcısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi oldu.

İNSANLARA İŞİ VE İŞ ARAMAYI ÖĞRETECEĞİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyemiz hazırladığı birçok proje ile ülkemizde AB Hibe Fonlarını en iyi kullanan kurumların başında geliyor. Tarihi ve kültürel mirasımızın korunması başta olmak üzere değişik konularda projeler hazırlayan belediyemiz, hayata geçirdiği projelerle birçok insanımıza istihdam olanağı sağlayan çalışmalara imza atmıştır” dedi.

PROJELERE YANSITTIK

En son SUMPA-MED Projesi kapsamında 850 bin Euro’luk bir bütçe ile Akdenizde Sürdürülebilir Ulaşım konusunda yürütülen projenin liderliğini yaptıklarını hatırlatan Başkan Güzelbey, “Belediyemiz AB Ofisi bu konuda oldukça verimli çalışıyor. Ekibimiz bugüne kadar hazırladıkları projelerle milyonlarca Euro hibe fonun kentimizde sosyal ve ekonomik projelere yansımasını sağladık. Dezavantajlı gruplar olarak nitelediğimiz insanların istihdam yaşamına aktif katılımlarını sağlamayı amaçladığımız proje ile bu insanları vasıf kazandırıcı çalışmalar, mesleki eğitimler gibi eğitim programları sayesinde iş yaşamına hazırlayacağız. Bunu yaparken istihdam sunucu olan kurum kuruluş ve firma yetkililerine de eğitimler vereceğiz” diye konuştu.

PROJE; ÜLKE VE KENT EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK

Projenin ortakları arasında, Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, İpek Yolu Kalkınma Ajansı ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yer aldığını hatırlatan Güzelbey, “AB tarafından onaylanan projenin raporu hazır, önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağız. Projenin toplam uygulama süresi 24 ay. 2 milyon 100 euronun, % 85’lik kısmı olan 1 milyon 798 bin euroluk kısmı AB Hibe Fonlarından karşılanıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak % 15’lik kısmını yani 317 bin euroyu kendi öz kaynaklarımızdan karşılıyoruz. Kentimizde yaşayan insanların istihdam yaşamına aktif bireyler olarak katılmaları için birçok projeye imza atan belediyemiz yaş, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin hazırladığı bu proje ile de kent ve ülke ekonomisine bir katkı daha sunmuş olacak” diye ifade etti.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN