Şehitkamil Belediyesi'nin "israf etmeyelim" sloganıyla başlattığı kampanya ile yaklaşık bin 500 ton ekmek, çöpe gitmeden toplanarak hayvanlara verildi.

Yaklaşık 4 yıldır yürütülen çalışma kapsamında bin 500 tonun üzerindeki ekmek, ekiplerce toplanarak hayvanat bahçesine, sokak hayvanlarına ve hayvan barınaklarına gönderildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında farkındalık oluşturacak projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi.

TÜKETECEKLERİ KADAR EKMEK ALMALILAR

Türkiye'de binlerce ton ekmeğin israf edildiğini ve çöpe gittiğini belirten Fadıloğlu, israfın önlenmesi amacıyla vatandaşlardan tüketebilecekleri kadar ekmek almalarını istedi. Sorumluluk alanlarındaki israfın önüne geçmek için "israf etmeyelim" sloganıyla 4 yıl önce bir çalışma başlattıklarını belirten Fadıloğlu, şöyle konuştu: "Proje kapsamında 23 mahallede 4 bin 700 apartmanın önüne ekmek konteyneri koyduk. Vatandaşlarımız artan ekmeklerini poşet içerisinde bu konteynerlere bırakıyor. Ekiplerimizce belirli periyotlarla toplanan ekmekler hayvanat bahçesine, sokak hayvanlarına ve hayvan barınaklarına verilerek, başka bir canlının beslenmesi sağlanıyor. Amacımız, toplanan miktarı artırmak değil, aksine aşağıya çekmektir." AA