İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" raporu açıklandı. İSO’nun 2013'te yapılan üretimden satışlara göre hazırladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine, Gaziantep'ten bu yıl 24 firma girdi.

Sanko Holding'in 50'nci sırada yer aldığı ikinci 500 büyük sanayi kuruşulunda GÜLSAN Sentetik, 85'nci sırada yer aldı. Gülsan'ın Naksan Plastik, Şölen Çikolata, Merinos Halı, Tiryaki Ağro, Çimko Çimento ve Köksan Pet takip etti. Lidersan Sağlık Ürünlerinin 226'ncı sıradan yerleştiği Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde, Lidersan'ı Süper Film, Oba Makarna, Kadooğlu, Gürteks İplik, Selçuk İplik, Şireci Tekstil, Royal Halı İplik Tekstil Mobilya, Beşler Makarna Un İrmik takip etti.

MUTLU MAKARNA İLK KEZ LİSTEDE

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine Mutlu Makarna ilk kez giriş yaptı. Mutlu Makarna listede 415'nci sırada yer aldı. Mutlu Makarna'yı Sayınlar Gıda Maddeleri takip etti. Listeye Melike tekstilde 432'nci sırada yer alarak ilk giren firmalar oldu. Sanko Enerji Sanayi'nin 470'ten listeye girdiği ikinci 500'te bu firmayı Kartal Tekstil takip etti. Listede isminin açıklanmasını istemeyen bir firma 495'nci sırada giriş yaparken, Nadir Tekstil 499'da yer aldı.

KONUKOĞLU: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ‘’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2013’’ araştırmasında, Gaziantep’ten listeye giren firma sayısı 24’e yükseldi. İSO tarafından açıklanan ve sanayi şirketlerinin üretimden net satış gelirleri dikkate alınarak ülkenin en büyüklerinin belirlendiği “İSO 500”e Gaziantep’ten 2010 yılında 16, 2011 yılında 19 ve 2012 yılında 23 firma listeye girmişti.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Ekonomik şartlar ne olursa olsun Gaziantepli işadamları olarak sanayide, üretimde, ihracatta ve istihdamda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Firmaları kutlayan ve çalışmalarında başarı dileyen Konukoğlu, Gaziantep’in başarı grafiğinin her yıl yükseldiğini anımsatarak, şöyle devam etti: “Listeye 4 firmamız ilk kez girdi. GSO üyelerinin ‘İSO 500’ raporunda yükselişlerini önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerine inanıyorum. Gaziantep yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışıyla bölgesinde cazibe merkezi konumunu sürdürüyor. Sanayicilerimize, şehrimize ve ülkemize güveniyoruz, 2023 hedeflerine ulaşmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.” LEYLA ÖZEKŞİ POLAT