Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Belediye binasına ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini almak için çalışmaları başlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile Büyükşehir Belediyesi kentte ISO 50001 belgesi alacak ilk kamu kurumu olacak. İpekyolu Kalkınma Ajansından alınan teknik destek ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde 22-23-24 Ekim tarihlerinde düzenlenen eğitimlerle, ISO 50001 belgelendirme sürecine ilk adımı atan Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurulan enerji takımıyla, enerji tüketimlerinin düzenli izlenmesi ile takip edilmesi, kayıt altına alınması, tüketimi azaltmak için tasarruf yöntemlerinin araştırılması sağlanacak.

ÖRNEK OLMAYI HEDEFLİYOR

Kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, enerji tüketimini yönetmesi ve enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin sağlanması esasına dayanan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin enerji maliyetlerini azaltıp, sera gazı emisyonlarını düşürmesinin yanı sıra, üçüncü taraf bir kuruluştan belgelendirilme ile sürdürülebilir çevre katılımını gösterecek. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, enerji yönetimi konusunda 5 Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip kentimizde bir çok firmaya ve enerji tüketimi yüksek olan binalara, bu çalışma ile örnek olmayı hedefliyor. BÜLTEN