MERSİN'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adı, Şahinbey Belediyesi Meclisi tarafından Kadınlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’ne verildi.

Şahinbey Belediyesi Meclisi 02.03.2015 Tarihli Mart Ayı Olağan Toplantısı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında, Şahinbey Belediye meclis salonunda gerçekleşti. CHP'li Mehmet Dokbay, Tahmazoğlu'na, Türgev'e tahsis edilen arazide devam eden inşaatın ruhsatını ve Belediye ekiplerinin, köylerde çöpleri neden düzenli bir şekilde toplamadığını sordu.

TAHMAZOĞLU, DEVAM EDEN PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Meclis gündemini açmadan bir aylık Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Tahmazoğlu''Yazıcık,Perlikaya,ve Akkent inşaatlarının devam ettiğini,Yeşilvadi konutları projesinde ise sona geldğini söyledi. Narlı tepe semt pazarının inşaatında sona geldiğini belirten Tahmazoğlu,bu semt pazarının da en yakın zamanda vatandaşlarımıza hizmet edeceğini söyledi.

BEBEK ÖLÜM ORANLARI % 50 AZALDI

Düztepe'de Dutluk ta kamulaştırma çalışmaları devam ediyor diyen Tahmazoğlu,''Şahinbey sanayi sitesinde anahtarların büyük bir bölümünü esnafa dağıttık''.Evlilik okulu projesi Şahinbey Belediyesi'nin bir projesi olarak tescillenmiştir.''Hoş geldin Bebek'' kampanyası ile bebek ölüm oranlarının %50 oranında azalmıştır.''diye konuştu

MART AYI ORTASINDAN İTİBAREN BAŞARILI ÖĞRENCİLER, ÇANAKKALE'YE GÖTÜRÜLECEK

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,''mart ayından itibaren, 10 bin başarılı öğrenciyi Çanakkale'ye götürerek, oradaki manevi atmosferi görmeleri sağlanacak.'' ifadelerini kullandı.

HANIMLAR YÜZME HAVUZUNA ÖZGECAN İSMİNİN VERİLMESİ

Tahmazoğlu'nun Mersinde öldürülen Özgecan isminin, Yeditepe Mahallesi’nde yaptırılan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’ne verilmesi teklifi, meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Tahmazoğlu, ''Özgecan saldırısını ve benzer saldırıları şiddetle kınıyorum. Özgecan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Meclisteki grup arkadaşlar da kabul ederse, Yeditepe Mahallesi’nde yaptırılan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’ne Özgecan isminin verilmesini talep ediyorum.''dedi.

HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI

MHP'li Abdullah Şaşuşağı Hocalı katliamına değinerek, "Ermeniler, 613 Azeri Türk'ünü acımasızca katletti. Bütün katliamları lanetliyoruz''dedi.

DOKBAY: TÜRGEV İNŞAATINI HANGİ FİRMA HANGİ ŞARTLAR ALTINDA YAPIYOR?

CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dokbay, Şahinbey ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahalesinde, mülkiyeti Belediye 'ye ait olan, ancak Türgev'e tahsis edilen ve inşaatı devam eden inşaatın ruhsatının, fotokopisinin tarafımıza verilmesini bildirmiştik. Ancak bu talebimiz, umumi aleniyeti sebebiyle ret edilmiştir diyerek, ''Bugün öğrenmek istediğimiz Türgev inşaatını hangi firma, hangi şartlar altında yapıyor?''sorusunu sordu.

Bunun üzerine Tahmazoğlu, ''Türgev'e tahsis edilen arazide, yapılan inşaatın ruhsatının olmaması söz konusu olamaz. Belediye olarak asla kanun dışı iş yapmayız. Türgev inşaatını yapan firma, yasal çerçevede,yasal süreçler içinde bu inşaatı yapıyor'' dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ ÇÖPLERİ DÜZENLİ OLARAK TOPLAMIYOR

Dokbay'ın, belediye ekiplerinin köylerde çöpleri düzenli olarak toplamadığını söylemesi üzerine Tahmazoğlu,''Biz temizliğe son derece önem veren bir Belediyeyiz. Eğer bir eksiklik varsa, gideriz, sorunu çözeriz dedi. Meclis, 05.03.2015 Perşembe günü saat 14.00'da tarihinde tekrar toplanmak üzere kapandı. Okan YILMAZ