Türkiye Basketbol Federasyonu resmi internet sayfasında haftalık analiz yapan basketbol yorumcusu İsmet Badem, Royal Halı Gaziantep basketbol takımından övgüyle bahsetti. Basketbol’un sponsorlar için oldukça iyi bir yatırım olduğuna değinen Badem, Avrupa’da ayakta kalan 2 Türk takımından birinin Royal Haşı Gaziantep basketbol takımının olduğunu söyledi.

İsmet Badem yaptığı değerlendirmede şunlara değindi; Avrupa’da son gün itibarı ile ayakta kalan iki takımımızdan biri olan Royal yönetimi herhalde bu işe girdiklerinde bu kadar kendilerinden bahsedilip, başarı sağlayacaklarını beklemiyorlardı. Royal canlı yayınlarla ve programlarda öyle çok adından bahsediliyor ki, hem de birbirinden övgülü kelimelerle. Bir sponsor olarak daha ne olsun?

ŞAMPİYONLUK BAMBAŞKA HAVA YARATIR

Hele Avrupa’da elde edilecek bir final hatta şampiyonluk bambaşka hava yaratacaktır basketbol dünyasında. Basketbol bir kez daha sponsorlar için ne kadar iyi bir yatırım olduğunu gösterdi. Senelerdir beni tanıyanlar çok iyi bilir: “Gaziantep’te çok donanımlı bir şehir, basketbol takımı mutlaka olmalı” derdim. Mahcup değilim buna çok seviniyorum.

KAFALARDA İTALYA VAR

Zvdok; coach olarak maçta önemli yanlışlar yaptı. Özellikle savunma eşleşmelerinde ve rotasyonlarda! Yine de kopup gitmesi gereken maçı döndürmeye başardı. Lorbek sakat ve hasta olmasa yine maçın neticesi değişik olabilirdi. Kafalarda İtalya var! Kolay değil. Yine de Royal’ı seyretmek büyük keyif. Barış’ı keşke tapusu ile birlikte alabilseler! Çok faydalı takımı inanılmaz taşıyor. Brovnjak ise iyi olduğu zaman rakibi için çok tehlikeli. Bremer pas vermeyi çok sevmiyor! Can Uğur’un özverili oyununun çok katkısı var. Mutlu faydalı, Sertaç iyi yolda ama çok çalışmalı. Maç sonunda 37-13 lük ribaund farkı bu sezonun rekoruydu. Bu kadar hava topu veriyorlar, bir yerlerde eksiklik var demektir!