Gaziantepspor aynı şehrin takımı Büyükşehir Belediyespor ’un ısrarla kadrosuna katmak istediği İsmail Haktan Odabaşı’nı aldı.

23 yaşında ki genç orta saha oyuncusu kırmızı – siyahlı temsilcimizle anlaşma sağlayarak birinci etap kamp çalışmasının son antrenmanına çıktı. Genç futbolcu bugün başlayacak olan Avusturya kampında takımla birlikte olacak.

İSMAİL HAKTAN ODABAŞI KİMDİR?

İzmir temsilcisi Balçovaspor’un altyapısında yetişen İsmail Odabaşı 2007 yılında Bursaspor transfer oldu ve iki yıl Bursaspor altyapısında oynadıktan sonra as takım ile antrenmanlara çıkmaya başladı ve 10 Mart 2010 tarihinde Kasımpaşaspor ile oynanan Süper Lig karşılaşmasında 75. dakikada Sercan Yıldırım yerine oyuna dahil olarak ilk Süper Lig maçına çıkmış oldu. Daha sonraları ara sıra Süper Lig maçlarında oynadı ve bazı maçlarda ilk on birde sahaya çıkmaya başladı. Hızı ve sert şutlarıyla dikkat çeken futbolcu 2013-2014 sezonunda PTT 1. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor'a transfer oldu. Aynı sezonun ara transfer döneminde Boluspor forması giyen İsmail Haktan Odabaşı’nı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu ısrarla istemesine rağmen genç futbolcu kırmızı – siyahlı kulübü tercih etti.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Gaziantepspor’un yeni transferi İsmail Haktan Odabaşı, 25 kez millî takımlara çağrıldı. Genç futbolcu, 5 kez Türkiye U-16, 7 kez Türkiye U-17 7 kez Türkiye U-19, 2 kez Türkiye U-20 ve 2 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 23 kez millî formayı giydi ve müsabakalarda 5 gol kaydetti.

MUHARREM TÜRKOĞLU