Ramazanın ilk günleri, sıcak havanın da etkisiyle çarşı ve pazarlarda sessizliğe yol açtı. Bazı esnaflar ilk günlerde bu durgunluğun normal olduğunu, ancak genel olarak son aylarda işlerinin kötü olduğunu söyledi.

Bülent Diler (40 esnaf)

“Bütün sektörlerde anormal bir durgunluk var”

"Ramazan'da ister istemez bir hafta 10 gün kadar iş olmuyor. 2014’ün sonundan bu yana bütün sektörlerde anormal bir durgunluk var. 15 yıldır ticaretle uğraşıyorum hiç böyle bir durgunluk görmemiştim. Üstüne bu siyasi belirsizlikle olunca kimse yatırım yapmamaya başladı. İnsanlar şuan beklemede bence. Ne olacak diye bekliyir herkes."

Erhan Kaya (27- esnaf)

“Genel olarak bu sene işler kötü”

Bu sene bir durgunluk var geçen sene daha iyiyiydi. Ramazan bayramına bir kaç gün kala canlanıyor. Genel olarak bu sene işler kötü. Hükümetin kurulmamasıda işlerimizi kötü yönde etkiledi.

Mikail Demir (32- esnaf)

“Son iki senedir işlerimiz çok kötü”

İşler şuanda durgun bizde her ramazan böyle oluyor ilk 10-15 gün bu şekilde oluyor. Ama 7 yıldır bu işi yapıyorum son iki senedir işlerimiz çok kötü soların yükselişi, seçimler insanlarda bir korku yaratmış durumda o yüzden alışveriş yapmıyorlar.

İhsan Özdemir (25 esnaf)

“Fiyatlarda yükseliş oldu.”

Bizde hiç bir hareketlilik yok şuan. İşlerimiz çokta iyi değil. Fiyatlarda yüzde 30 ile yüzde 40 arası yükseliş oldu. Bakliyat, baharat, salça ve şarküteri ürünleri satıyoruz. Ramazan bizi çok fazla etkilemedi. Artık insanlar eskisi gibi oruç tutmuyor herhalde doğal olarak bizde etkileniyoruz.

Zekeriya Sağım (60 esnaf)

“Kimsede para yok”

Eski ramazan havaları kalmadı kimsede para yok hükümetin kurulamamasından dolayı bir hareketlilik yok . Bizde fiyatlar aynı artış yok. İşlerde bir değişiklik yok aynı ramazan etkilemedi işlerimizi şimdilik.

Ferhat Bıçakçı (36 esnaf)

“Şuan hiç bir canlılık yok”

Şuan hiç bir canlılık yok işlerimizde. Fiyatlar aynı değişen bişey yok en pahalı sebze fasulye 2 lira 50 kuruş , patlıcan 1lira 75 kuruş , domates ise 1 lira bu mevsimde bu fiyatlar normal satıcı sayısının fazla olması ve her yerde market olması biraz etkiliyor bizi. Iyi olur diye bekliyoruz.

Arif yıldız (33 esnaf)

“Piyasa genel olarak durgun”

Ramazanın ilk 10-15 günü böyle durgun geçer genelde. Seçimlerin işlerimizi çok fazla etkilediğini düşünmüyorum. Piyasa genel olarak durgun hem hava çok sıcak, millet oruç işi olmayan dışarı çıkmıyor. Bayrama 10 gün kala canlanır.

Mustafa Kurt (55 esnaf)

“Kıştan beri işlerimiz durgun”

Kıştan beri işlerimiz durgun saat olmuş 12 kazandığımız para 30 lira, Bütün esnaf boş boş oturuyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Emekli olmasak işimiz bitmişti. Vatandaş karabiber alamıyor kilosu olmuş 50 lira gelip 1 liralık karabiber alan var. Mansur YALVAÇ