Metin Faruk TAMER- Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP’te, Suriye'de devam eden çatışmalarda yaralanan İslami Cephe Örgütü militanlarının tedavisinin yapıldığı hastane olarak kullanıldığı öne sürülen binanın 3 gün önce kapatıldığı öğrenildi.


Akyol Mahallesi’nde 5 katlı bir binanın Suriye’deki çatışmalarda yaralanan İslami Cephe Örgütü militanlarının tedavi edildiği hastane olarak kullanıldığı iddia edildi. 75 yatak kapasiteli olduğu ve giriş kapısında İslami Cephe Örgütü’nün bir kolu olan Tevhit Tugayı amblemleri bulunan binanın 3 gün önce boşaltıldığı bildirildi. Mahalle sakinleri, binanın daha önce çok hareketli olduğunu, fakat 3 gün önce boşaltıldığını ifade etti.

Hastane olarak kullanılan binayla ilgisi olduğu ve yardımda bulunduğu iddia edilen İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şubesi Başkanı Sait Gökdere ise ortaya atılan söylentilerin doğru olmadığını, şahsının ve derneklerinin İslami Cephe Örgütü ile bağlantısının bulunmadığını kaydetti.

7 aydır kullanıldığı ve 3 gün önce boşaltıldığı bildirilen binanın odalarında ise halen yan yana konulmuş ranzaların durduğu görülürken, resmi kurumlar ise konuya ilişkin gazetecilere henüz bir açıklama yapmadı.