MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, yerel seçim önce atamaları yapılan 51 uzman erbaşın İslahiye Belediyesince işlerine son verilmek istendiğini söyledi. Yalçın, "AKP’li yeni Belediye Başkanı Kemal Vural, “Bunlar benim memurum değil, kadroları da yok” diyerek 51 yeni personeli hukuksuz olarak işten atmıştır. Hâli hazırda İslahiye Belediyesi'nde 145 norm kadro mevcuttur ve yeni Belediye Başkanı sadece az sayıda personelin çalışmasına izin vermiştir" dedi.

Uygulamanın hukuk dışı olduğunu belirten Yalçın, İslahiye’nin eski Belediye Başkanı Malike Uludağ tarafından memur kadrosuna alınan 51 uzman erbaş, 30 Mart yerel seçimlerinde İslahiye Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Başkan Kemal Vural tarafından belediyeye alınmadığını savundu.

KANUN GEREĞİ ALINDILAR

"Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na tabi olarak çalışmakta iken sağlık sorunları veya yaş haddi gibi gerekçelerle görevleri sona eren 51 kişi, 30 Mart yerel seçimlerinden önce kadro talebiyle İslahiye Belediyesine başvurmuşlardır" diyen Yalçın, "Bunlar, 10.03.2014 - 13.03.2014 tarihleri arasında 5369 sayılı Belediye Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği açıktan atanmışlardır.

Ancak İslahiye Belediyesinde çeşitli kadrolara atanan 51 personele seçimlerden sonra hiçbir görev verilmediği gibi, belediyenin çalışanlara sunduğu hiçbir imkândan yararlanmalarına da müsaade edilmemektedir. Ayrıca bu personele maaş hesapları açıldığı hâlde iki aydır maaş da ödenmemiş, aileleriyle birlikte mağdur duruma düşürülmüşlerdir." şeklinde konuştu.

KADROLAŞMA ÇABASI

Yeni yönetimin çok sayıda memur kadrosunu boş tutmak istemesinin arkasında, AKP’nin kadrolaşma ve devletin imkânlarını yandaşlara dağıtma çabasının yattığını söyleyen Yalçın, "MHP olarak Gaziantep ve ilçelerindeki AKP’li belediyelerin hukuksuz icraatlarının takipçisi olacağız. İslahiye Belediyesinde işten çıkarılan 51 kişi başta olmak üzere hakları yenen vatandaşlarımıza destek verecek ve onları yalnız bırakmayacağız" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT