Oğuzeli ile start alan ilçe kongrelerinden Nizip, Karkamış, Nurdağı ve Araban kongrelerinin ardından İslahiye İlçe kongresi de yapıldı. Kanaat Plaza'da yapılan kongreye, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Abdülkadir Yüksel, Ahmet Uzer, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel çevre il ve ilçelerden gelen partililer ve vatandaşlar katıldı.
İbrahim Erdoğan konuşmasında, birlik ve ber aberliğe dikkat çekti. Kongreye katılanlara teşekkür eden Erdoğan, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

TOPRAK: İSLAHİYE ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Toprak, İslahiye’de yapılan yatırımların AK Parti hükümeti döneminde arttığını ve İslahiye'nin bir şantiye haline geldiğine dikkat çekerek, ilçeye 3,5 yılda 165 milyon liralık yatırım yapıldığını, 30 yıllık alt yapısının yenilendiğini ve diğer yatırımların arttığını belirtti.

ÖZKEÇECİ:BU TÜNEL İSLAHİYE'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Özkeçeci ise,Gaziantep-Hatay arasına yapılacak olan ''Hassa Tüneli'' İslahiye'nin çehresini değiştireceğini vurguladı.

TAYYAR:İSLAHİYE'YE DENİZİ GETİRECEĞİZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da İslahiye’de yapılan ve yapılması planlanan yatırımlardan söz ederek, Kılavuzlu Barajı inşaatının bitmesiyle adeta İslahiye’ye denizi getireceklerini söyledi.

MASKELİ SİYASETÇİLERE DİKKAT

Partililere seslenen ve hizmetten rahatsız olanlar ile maskeli siyasetçilerin bulunduğuna dikkati çeken Tayyar, bunlara izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. Milletvekilleri Uzer ve Yüksel de birer konuşma yaparak kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Yüzde 50 civarında yönetimde değişimin olduğu İslahiye'de yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:İbrahim Erdoğan, Nizamettin Temli, Ali Tıraş, Cahit Özpolat, Mehmet Fatih Çınğı, Adem Yıldırım, Mustafa Dursun, Hüseyin Yetim, Mustafa Çiftçi, Mehmet Arslan, Hanifi Kankılıç, Tansu Doğan Şahan, Mehmet Demir, Ahmet Köse, Yakup Koç, Halil Kayaoğlu, Cebrail Koç, Şemsettin Ertürk, Suna Polat ve Feruz Bozgeyik.

GÖZLER 3 İLÇEDE

Oğuzeli'nde Mehmet Ateş, Nizip'te Mehmet Fatih Uzunaslan, Karkamış'ta Ahmet Özaslan, Araban'da Kamil Murat Kasney ve Nurdağı'nda Mehmet Bali'nin güven tazelediği Ak Parti'de gözler Şahinbey, Şehitkamil ve Yavuzeli ilçelerinde. Bu ilçelerle ilgili genel merkezin vereceği karar bekleniyor. Meral KINACILAR/AA