Akkent Mahallesi'nde bir İnşaat’a ait 12 katlı binanın 8’inci katında bulunan iskelenin çökmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 4 işçi de yaralandı. Ölen işçilerle aynı yerde çalışan diğer inşaat işçileri, iskelenin bozuk ve değişmesi gerekirken Suriyelilere tamir ettirildiğini iddia etti.

8'NCİ KATTAN ZEMİNE DÜŞTÜ

Yaşanan çökmenin ardından iskelede çalışan 4 işçi 8'inci kattan zemine düşerken, 2 işçi de düşmekten son anda kurtuldu. Zemine düşen işçilerden 53 yaşındaki Hacı Çevik ve 49 yaşındaki Abdulkadir Atıcı yaşamlarını yitirirken, Ferhat Erkoç, Mehmet Erkoç, Yunus Çelik ve Mehmet Çelik yaralandı.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Yaralılardan Ferhat Erkoç ve Mehmet Erkoç mesai arkadaşları tarafından çağrılan ambulanslarla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine götürülerek tedaviye alındı. Hafif yaralanan Yunus Çelik ve Mehmet Çelik'in ise tedavileri olay yerinde ambulans içerisinde yapıldı. Olayda yaşamını yitiren Hacı Çevik ve Abdulkadir Atıcı'nın cesetleri ise olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Hayatını kaybeden Hacı Çevik’in ailesi, haberi alır almaz inşaat alanına geldi. Gözyaşlarına boğulan aile, inşaat yetkililere sitem etti. Çevik’in eşi Meryem Çevik, gözyaşları içerisinde, “Hacı, evimi dağıttın.” diyebildi. Hacı Çevik’in abisi Mehmet Çevik ise sinir krizi geçirerek, “Böyle iskele mi yapılır? Adamların canına mı düşmansınız?” dedi.

İSKELEYİ SURİYELİLER Mİ KURDU ?

Aynı iş yerinde çalışan Ayhan Erkaç, iskelenin bozuk olduğunu, inşaat yetkililerine söylemelerine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını iddia etti. İskelenin Suriyelilere kurdurulduğunu öne süren Erkaç, şikayetçi olacağını belirterek, şunları kaydetti: “İskele bozuktu, demirlerin iki tanesi büküktü, bir tanesi ise yerinden çıkmıştı. Burada şefe, mühendise iskele bozuk dedim. Buraya Suriyeli doldurdular, iskeleye Suriyeliyi çıkarttılar. İskeleyi Suriyelilere kurdurdular. Bu insanlarımız ölecek dedim, bu insanlardan şikayetçiyim. Burada 20 kişiyiz, iki tane kardeşim gitti. Kendi iskele mühendislerini getirip kurdurtmadılar, Suriyelilere kurdurdular. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın bu işe el atmasını istiyoruz. Gelsinler derdimizi dinlesinler. Bu arkadaşlarımızın çoluğuna, çocuğuna kim bakacak?"

10 KİŞİ ÇALIŞIYORDUK

Aynı inşaata çalışan Arif Erkaç ise 5 kuruş daha fazla para vermemek için iskelenin Suriyelilere kurdurulduğunu ileri sürdü. Erkaç, “Bu iskelede 10 kişi çalışıyorduk. Bugün de az bir yer kalmıştı, 6 kişi verdiler. Ben burada onun tartışmasını yaptım. 5 kuruş para vermemek için Suriyelilere iskele kurdurdular. Bana da 'işine geliyorsa çalış, işine gelmiyorsa çalışma' diye tehdit ediyorlar. İki tane adamımız gitti. İskelede arıza vardı, daha önce de çökmüştü. İskele bozuktu, demirlere eğrilmişti. Tamiratını Suriyelilere yaptırdılar.” diye konuştu. DHA