İskelenin binanın 1. katında çökmesi büyük bir faciayı önledi. Bu arada iskelenin, dış cepheden sökülen mermerlerin ağırlığına dayanamayarak çöktüğü öğrenildi.

DIŞ CEPHE TEHLİKE ARZEDİYORDU

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nin granitle kaplı dış cephesinde yapılan giydirme çalışmaları sırasında dün meydana gelen kaza ucuz atlatıldı. Dış cepheden granitlerin söküldüğü çalışma sırasında mermerlerin ağırlığına dayanamayan iskele çöktü. Olay nedeniyle bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edilirken kazada Ali Özbay, Sinna Kandamir, Rıdvan Kırçakır ve Mesut Özdemir yaralandı. Hastanenin sağlık personeli tarafından ilk müdahalesi yapılan işçiler, sedyelerle hastane içerisine taşındı.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

İskelenin birinci katta çökmesi olası bir faciayı da önledi. İskelede çalışan 4 işçi hafif şekilde yaralanırken, iskele parçaları nedeniyle hastanenin poliklinik girişi hasta giriş çıkışlarına bir süre kapatıldı. Kazanın ardından polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Meral KINACILAR /AA/İHA