MB Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından hazırlanan “Kariyer Günleri”nde başarı öyküsünü anlattı. Balat, "Üç şeye sahip olacaksınız; işinize, eşinize ve aşınıza. Bunların arasında bir tercih yapamazsınız. Üçüne de eşit miktarda zaman ayırmanız ve ilgi duymanız lazım. O zaman başarılı olmamak için hiçbir neden kalmaz” dedi.

MÜHENDİSLERE İHTİYAÇ VAR

Öğrencilere başarının sırrı konusunda tavsiyelerde bulunan Balat, “Türkiye’de çok sayıda iş var ve mühendise ihtiyaç var. Şantiyelere itibar edeceksiniz artık devlet dairelerindeki olay bitti. Devlet dairelerine dönerek orada kalmak çok büyük yanlış olur. Şantiyelerde çalışarak orada tecrübe kazanacaksınız. Şantiyelerde yöneticiler sizde bir kabiliyet yakalarsa yakanızı bırakmazlar"

İLK ADIM ÖNEMLİ

Mühendis adaylarına şantiyelerde çalışmalarını ve tecrübe kazanmalarını tavsiye eden Balat, “Ayrıca kendiniz özel teşebbüs yapabilirsiniz. Konut inşaatları ve yurtdışında taahhüt işlerine girme şansınız olabilir. Yeter ki o ilk adımı atın. Stajlarda da şantiyelere gidin, tecrübe kazanın. Mühendisle, işçiler arasında olan diyalogu geliştirin. Para kazandığınız zaman birden bir lükse atlamayın" BÜLTEN