IŞİD’in şehit ettiği astsubayın adı görev yaptığı karakola verildi
KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde, geçen yıl terör örgütü IŞİD mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan astsubay Yalçın Nane'nin adı, görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'na verildi.
Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu bölgesinde geçen yıl terör örgütü üyeleri ile çıkan silahlı çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yalçın Nane'nin adı, gerçekleştirilen törenle görev yaptığı karakola verildi.
Dağ Hudut Karakolu'nda düzenlenen törene, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, şehidin eşi Seher Nane ve kendisiyle aynı adı taşıyan 9 aylık oğlu katıldı.
İstiklal Marşı okunan törende şehidin eşi Seher Nane'ye, Tümgeneral Erbaş tarafından şilt verildi. Törende konuşan Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Soysal, bünyelerinde görevli astsubay Yalçın Nane'nin, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birlik ve beraberliği uğruna 23 Temmuz 2015 günü Dağ Hudut Karakolu bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olduğunu söyledi.
Daha sonra Şehit Yalçın Nane'nin adı Dağ Hudut Karakolu'na verildi. Şehidin adını taşıyan ve üzerinde askeri kıyafet bulunan 9 aylık oğlu Yalçın Nane'yi kucağına alarak uzun süre seven Vali Süleyman Tapsız ise şehit yakınlarına vatanın bölünmez bütünlüğüne müdahale etmek isteyen terör örgütlerinin cezasının verileceğini kaydetti.
Vali Tapsız, askeri yetkililer ve şehidin yakınları daha sonra karakol içerisinde bulunan gözetleme kulesine çıkarak bir süre Suriye sınırı izledi.