GAZİANTEP'te 4 ay önce ortadan kaybolan, daha sonra telefonla aradığı ailesine Suriye'de olduğunu ve Irak'a geçerek IŞİD saflarında YPG ile peşmergeye karşı savaşacağını söyleyen bir çocuk babası 26 yaşındaki Mehmet Güler'in öldürüldüğü haberi geldi.

YAKINLARI DÖNDÜ, KENDİ DÖNMEDİ

Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evinden 4 ay önce ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Güler, 2 ay önce telefonla aradığı ailesine, bazı yakınlarıyla Suriye'ye gittiğini ve IŞİD'e katılarak Irak'ta peşmerge ile YPG'ye karşı savaştıklarını söyledi. İddiaya göre Suriye'ye giden bu gruptan bazıları önceki gün Gaziantep'e döndü ve ailesine Mehmet Güler'in çatışmada öldüğünü söyledi.

BİZİ DİNLEMEDİ, GİTTİ

Eşi Mehmet Güler'in ölüm haberini kimliklerini açıklamadığı yakınlarından aldıklarını söyleyen Mutlu Gülen, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi. Bir yıl önce evlendiklerini söyleyen ve eşinin fotoğrafını elinden düşürmeyen 23 yaşındaki Mutlu Güler, "Kocam 4 ay önce evden gitti. Sabah kalktık eşim evde yoktu, gitmişti. 2 ay sonra bizi telefonla aradı. Suriye'de olduklarını IŞİD'e katıldığını ve Irak'a geçeceğini söyledi. Dönmesini istedik bizi dinlemedi" diyerek gözyaşı döktü.

'SENİN KOCAN IRAK'TA ŞEHİT OLDU' DEDİLER

' Eşi Mehmet'in akrabaları tarafından kandırıldığını iddia eden Mutlu Güler, "Burada akrabaları var kafasına girip kandırmışlar. Onlar götürdü, geri geldiler 'Senin kocan Irak'ta şehit oldu' dediler. Dünyamız yıkıldı, ben kocamı istiyorum; öldüyse de ölüsünü getirsinler biz toprağa verelim" diye konuştu. Ağıtlar yakarak çocuğunun bulunmasın isteyen anne Nuran Güler ise "Benim oğlumun beynini yıkadılar. Önce Suriye'ye götürmüşler, sonra da Irak'a gitmiş. Burada da 1 ay önce ölmüş, oğlumun acı haberini getirdiler. Oğlumu götürenler sağlam geldi. 'Oğlun şehit oldu' dediler. Ben başkanımızdan, cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Ölü ya da diri oğlumu bulup getirsinler" dedi. DHA