Karar gazetesinden Kenan Butakın, Ankara Garı ile Gaziantep saldırılarını organize eden IŞİD üyesi Ahmet Güneş’in iki yıl önce Suriye'de gerçekleştirdiği infaz görüntüleri ortaya çıktığını bildirdi. Kenan Butakın, kafa karıştıran bu haberinde Güneş'in, yargılanıp serbest kaldığı davanın dosyasına giren görüntüleri "Sık dediler ateş etmek zorunda kaldım" sözleriyle savunduğunu ileri sürdü.

KENAN BUTAKIN / ÖZEL HABER

Ankara Garı'nda 109 kişinin öldüğü saldırı ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 2 polisin şehit olduğu saldırıyı organize eden IŞİD’li terörist Ahmet Güneş ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

25 Mart 2014 tarihinde 27 R 4081 plakalı araçla Şanlıurfa'dan Gaziantep'e giderken yakalanan Güneş ile Ökkeş Durmaz ve Mustafa Delibaş adlı şüpheliler, araçta bulunan ve IŞİD üyesi olduklarını gösteren delillerin ardından tutuklandı.

DELİLLERİ ARAÇTAN ATTILAR

Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan şüphelilerle ilgili iddianamede IŞİD terör örgütüne uya olma suçlaması yöneltildi. Güneş'in, Suriye'deki kamplarda eğitim aldıktan sonra çatışmalara girdiği tespitine yer verilen iddianamede şüphelilerde ele geçirilen harddiskte bulunan infaz görüntülerinin çözümlemesine de yer verildi. Suriye’de çekilen videoda Ahmet Güneş’in infaz gerçekleştirdiği, emniyetin incelemesiyle belirlendi. Ayrıcaşüphelilerden Ökkeş Durmaz'ın kardeşi olan ve geçtiğimiz ay Gaziantep'teki operasyonda yakalanacağını anlayınca üzerindeki intihar yeleğini patlatan Yunus Durmaz'ın olduğu da kaydedildi. Durmaz, tutanakta yer verilen konuşmasında, "Arkadaşlar bakın beni dinleyin. Yere düştü ya herkes birer tane sıkabilir" diyor.

16-06/11/3373541.jpg

"ATEŞ ETMEK ZORUNDA KALDIM"

Güneş mahkemedeki savunmasında tecavüzcü Esed askerini öldürdüğünü ileri sürdü. Sanıkların avukatınan "İddianameye baktığımızda müvekkiller önce El Kaide ile suçlanmakta, biraz daha incelediğimizde IŞİD'ci olarak yargılanmaktadırlar. Oysa bu iki örgütün birbirleriyle bağlantısı yoktur. MİT'e sordurduk. MİT'ten yazı cevabı geldi. İlgileri alakaları yoktur dendi. Tanıklar dinlendi, ilgileri alakaları yoktur dendi. Kaçma şüpheleri de yok. Bu hususların ve dosyadaki delillerin dikkate alınarak müvekkillerimin tahliyelerini istiyoruz" şeklindeki savunması da dikkat çekti.

16-06/11/aaaa.jpg

PARA ÖDÜLÜYLE ARANANLAR LİSTESİNDE

Ahmet Güneş, Ankara Garı önünde yapılan saldırıdan sonra emniyet tarafından para ödülüyle aranan 16 kişilik intihar bombacısı listesinde yer aldı. Güneş, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik geçtiğimiz ay düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren İsmail Güneş'in de kuzeni. Suriye'ye kaçtığı değerlendirilen Ahmet Güneş'in, IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden birinde kadı olarak görev aldığı iddia ediliyor.

Mahkeme sanıkların delil karartma şüphesinin olmaması ve tutuklulukta geçirdikleri süreleri dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. 7 aylık tutuklu kalan Ahmet Güneş ve arkadaşları yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Mahkeme ayrıca, IŞİD'in terör örgütü olup olmadığının Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT Müsteşarlığı'na ayrı ayrı sorulmasına karar verdi.