Gaziantep'in karşısında bulunan Cerablus'un Suriye tarafına, kontrolü ele geçiren IŞİD mayın döşeyip hendek kazdı. Türk askerleri de bu anları takip etti. Karkamış Belediye Başkanlığı binası ve Karkamış Sınır Kapısı'nın yanındaki 20 metre uzaklıktaki Suriye tarafına kamyonetle gelen 3'ü kadın 7 IŞİD militanı, ilk olarak yer tespiti yaptı.

MAYIN DÖŞEDİLER

Grup, daha sonra sınır hattında nöbet tutan askerlerin önünde belirledikleri yerlere mayın döşedi. Silahlı oldukları görülen IŞİD'liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına ise hendek kazdı. Türkiye tarafından çıplak gözle görülen yaşanan bu gelişmeler üzerine sınır hattındaki güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış İlçesi'ndeki sınır kapısı ile hemen karşısındaki Suriye'nin Jarabulus ilçesindeTürkiye ile IŞİD bayrağı 30 metre mesafede dalgalanıyor. 30 metre aralıklı bayraklar görenleri şaşırtırken, sınır hattında güvenlik önlemleri ise en üst seviyede tutuluyor.

PATLAYICI DÖŞEDİLER

IŞİD'in denetimine geçmesinin ardından nüfusu birkaç bine inen Jarabulus, son zamanlarda PYD'nin hedefi haline geldi. Son olarak Kobani'nin ardından Telabyad'ı ele geçiren PYD'nin silahlı kanadı yeni hedefini Jarabulus olarak belirledi. Bu gelişmenin ardından IŞİD militanları Jarabulus'un etrafına iş makineleriyle hendekler kazmaya başladı. Hendeklerin kazıldığı Jarabulus'ta ayrıca IŞİD militanları olası geçiş noktası olarak belirlediği bölgelere patlayıcı döşedi.

TÜRKİYE İLE IŞİD BAYRAKLARI 30 METRE MESAFEDE

Karkamış Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgedeki direkte asılı Türk bayrağının dalgalandığı noktanın 30 metre uzağındaki Jarabulus topraklarındaki bir direkte ise IŞİD bayrağı dalgalanıyor. 2 bayrağı yan yana görenler durumu şaşkınlıkla karşılarken, sınırın hemen yanındaki Çarşı Mahallesi'nde oturanlar ise duruma alıştıklarını ifade ederek, günlük yaşamlarına devam etti.

GECELERİ UÇAKLAR BOMBALIYOR

Öte yandan Jarabulus'ta bulunan IŞİD hedefleri ise son zamanlarda ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombalanıyor. IŞİD militanlarının bulunduğu bölgelerin hedef alınması sınırın Türkiye tarafındaki Karkamışlıları ise tedirgin ediyor. Sürekli olarak uçakların bombalaması ve zaman zaman patlamaların yaşanması nedeniyle endişe içerisinde olduğunu anlatan vatandaşlar, "Geceleri huzurla uyumaya hasret kaldık. Tek isteğimiz biran önce Suriye'de baraşın sağlanması ve sınırda da bizlere huzurun gelmesidir" dedi. DHA