GAZİANTEP’te, çeşitli sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri düzenledikleri ortak toplantı ile IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

DİSK Bölge Temsilciliği binasında düzenlenen toplantıya KESK, İHD, Alevi Kültür Derneği temsilcileri ile HDP, TKP ve Emek Partisi üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, uluslararası güçlerin IŞİD eliyle Ortadoğu’da soykırım yaptığını öne sürdü. Uluslararası kamuoyunun çözüm oluşturamadığı Kobani'deki insanların çığlıklarına ses verilmediğini ve IŞİD'in Türkiye barışını tehdit ettiğini vurgulayan Güdücü şöyle konuştu:"Kobani’deki IŞİD tehlikesine ve insanlık katliamına karşı duyarlılık gösteren ve demokratik bir şekilde ses verenlere karşı hükümet tarafından sürekli sert ve tehdit içeren bir tarz geliştirilmiştir, toplum gerilmiş ve hassa olan değerler kaşındırılmış. Tam da bir provokasyon ortamına hizmet edilmiştir. Ve birkaç gün içinde 40 civarında insanın hayatını kaybetmesi uyarılarımızdaki haklılığımızı ortaya koymuştur."

ÖNLEM ALINMADI

Gaziantep’te Kobani eylemlerinde 5 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Güdücü, yetkililerin olaylarda önlem almadığını iddia ederek, "Bu kentte bir arada yaşamaya ve birbirimizi kabullenmeye, birbirimize sahip çıkmaya ve bir arada hayatı güzelleştirmeye mecburuz. Gaziantep’te hiçbir dönemde halkların, inançların birbiriyle sorunu olmamıştır" dedi. Güdücü, ülkede barışın yolunun Kobani’ye koridor açarak mümkün olacağını da sözlerine ekledi. DHA