Sınırda 4 militan öldürüldü, Beykentte canlı bomba patladı 4 polisimiz yaralandı

Gaziantep’te hücre evler oluşturan ve kent için tehlikeli hale gelen IŞİD'i etkisiz hale getirmek için harekete geçildi. Cumartesi yaşanan iki olayın ilki Oğuzeli'nde gerçekleşti. Akçakoyunlu Hudut Bölük Komutanlığı’na bağlı Ermiş Hudut Karakolu’nun karşısındaki Karaveli köyünün Türkiye tarafındaki Ermiş köyü sınır hattına hendek eşen ve sınır hattına örülecek duvarla ilgili olarak çalışma yapan iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşmaya çalışan iki araca sınırda görev yapan ve iş makinelerini koruyan kobra tipi askeri araçtan “dur” ihtarında bulunuldu. “Dur” ihtarına uymayarak Türkiye sınırına yaklaşan iki araca kobra zırhlı aracından makineli tüfek atışı yapıldı. 4 IŞİD militanı araçların içerisinde ölürken, 4 IŞİD militanı ise yaralı olarak kaçtı. IŞİD militanlarının Suriye’nin Karaveli köyünde kendi aralarında kısa süreli çatışma yaşandıktan sonra Türkiye tarafına iki aracın saldırı amaçlı geldiği yönünde yerel kaynaklardan bilgiler geliyor.

Aynı günün gecesinde ise Gaziantep’in Beykent Mahhallesi’nde IŞİD terör örgütüne ait bir hücre evini tespit eden polis ekipleri, gece saatlerinde eve baskın düzenledi. Operasyon esnasında evde bulunan bir IŞİD militanı üzerindeki bombayı patlatması sonucu 4 polis yaralandı. Polis, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olduğu belirlenen IŞİD militanın girdiği eve operasyon düzenlenmesi kararı adı. Özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla 10 katlı apartmanın çevresinde geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından operasyon başladı. Apartmanın 5. katındaki daireye giren polis ekiplerini fark eden IŞİD militanı, üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın etkisiyle odada bulunan diğer patlayıcıların da infilak etmesiyle odada ve balkonda çökme meydana geldi. Odada bulunan özel harekat polisleri ile birlikte balkondan düşen parçaların isabet ettiği toplam 4 polis yaralandı. Polislerden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi .

MİLİTANIN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Patlamanın etkisiyle parçalanan IŞİD militanın tanınmayacak hale geldiği öğrenildi. 40-50 yaşlarında olduğu tahmin edilen militanın erkek olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polisler tarafından militanın kafa tası, kol ve bacak gibi bazı organları bulunurken, bulunan parçalar ceset torbasına konularak tabuta yerleştirildi. Militanın kimliğinin belirlenmesi amacıyla militanın parçaları, adli tıp kurumuna götürüldü.

2 MİLİTAN DAHA ARANDI

Operasyonun hemen öncesinde evde 2 kişinin daha bulunduğunun söylenmesi üzerine polis olayın meydana geldiği apartmanın çevresindeki tamamlanan ve boş olan dairelerde 2 militanı aradı. Polis operasyon esnasında olay yerinden çıktığı ileri sürülen bir aracın plakasını da güzergah üzerinde bulunan ekiplere anons ederek aracın durdurulmasını istedi. Kent merkezinde durdurulan araç ve içerisindekiler hakkında inceleme yapıldı. Polis merkezine götürülen ve 2 kişi olduğu ileri sürülen şahısların sorgusu sürüyor. Olayın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya hastaneye giderek yaralı polisleri ziyaret etti. Yerlikaya olayla ilgili detaylı bilgi aldı.

İKİ BAYAN ÜÇ ÇOCUK ÇIKTI

Gaziantep'te polisin DEAŞ hücre evine baskın yaptığı sırada DEAŞ militanının üzerindeki bombayı patlatmasının ardından evde yapılan incelemede, 2 kadın ve 3 çocuk sağ olarak kurtuldu.

5 polisin yaralandığı operasyon sonrasında evde yapılan aramalarda, 1 adet Kalaşnikof tüfek, 2 adet tabanca (9 mm), 1 adet tabanca (7.65), 7 adet TNT kalıbı, 7 adet bilye ile güçlendirilmiş fünye ile patlatmaya hazır TNT kalıbı, 1 adet bilyeli TNT kalıbı, 2 adet ateşleme fitili, 1 adet 12 bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 adet el bombası, 455 adet tabanca mermisi, 150 adet Kalaşnikof silah mermisi, 5 adet Kaleşnikof silah şarjörü, 1 adet plastik patlayıcı ile düzenlenmiş bomba düzeneği, 2 adet top haline getirilmiş çok sayıda elektrikli kapsül, 5 adet tabanca şarjörü, 18.070,00 Türk Lirası ve 9 bin 560 Amerikan Doları ele geçirildi.

"2 MİLİTANI YAKALANDI"

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "14 Kasım 2015 Cumartesi günü akşam saatlerinde Şehitkamil ilçemiz Beylerbeyi Mahallesi'nde yapılan operasyonda; DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince bundan önce yapılan operasyonel çalışmalarda firari durumda bulunan 2 şahıs yakalanmıştır. Şahıslarla irtibatlı olan hücre evlerine düzenlenen operasyon sırasında önce ikamette bulunan DAEŞ militanı tarafından güvenlik görevlilerimize ateşli silahla saldırıda bulunulmuş olup, yapılan saldırıya anında karşılık verilmiştir" denildi.

ÇALIŞMALAR KARARLILIKLA SÜRECEK

"Hücre evindeki canlı bombanın kendini patlatması sonucu 5 polis memurumuz yaralanmıştır" denilen açıklamanın devamında, "Operasyonda DAEŞ terör örgütü militanı ölü olarak, ikamette bulunan 2 bayan sağ olarak ele geçirilmiş, ikamette bulunan 3 çocuk muhafaza altına alınmıştır. Olayda yaralanan polis memurlarımızın hastanelerde tedavileri devam etmektedir. İlimizde görev yapan tüm emniyet güçlerimizin terörle mücadele çalışmaları kararlıkla sürdürülecektir. Terör örgütlerine yönelik yapılan bu ve önceki tüm operasyonlarda görev yapan kahraman emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum. Olayda cansiparane görev yaparken yaralanan ve halen tedavi altında bulunan polis memurlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyor, aileleri ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileğimi sunuyorum" ifadelerine yer verildi.

POLİSİ FARK EDİNCE BOMBAYI PATLATMIŞ

Gaziantep'te polisin operasyonu esnasında IŞİD militanının patlattığı bombanın verdiği hasar, havanın aydınlanması ile gün yüzüne çıktı.

Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı ile ilgisi olduğu tahmin edilen bir IŞİD militanını takip eden Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgisi bulunduğu belirlenen bir IŞİD militanının peşine düşmüş, militanın girdiği eve operasyon düzenleme kararı almıştı. Polis ekipleri IŞİD militanının girdiği 10 katlı binanın 5. katındaki daireye baskın düzenlerken, polisi fark eden şahıs ise üzerindeki bombayı patlatmıştı. Odada bulunan patlayıcıların da infilak ettiği olayda IŞİD militanı parçalanarak olay yerinde ölürken, 4 polis de yaralanmıştı. Patlamanın meydana geldiği evin odasında ve hemen yanında bulunan balkonda büyük hasar meydana gelirken, olayın boyutu günün ağarması ile ortaya çıktı. Evde ve çevresinde savaş alanını andıran görüntüler ortaya çıktı.

Otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan saldırganın parçaları, incelemenin ardından defnedilmek üzere Yeşilkent Mezarlığı'ndaki morga götürüldü. Şahsın henüz kimliği belirlenemezken, kimliğinin belirlenmesinin ardından defnedilmesi bekleniyor.

ANKARA’DA Kİ SALDIRININ PLANLAYICISI İDDİASI

Gaziantep'te dün akşam yakalanacağını anlayınca kendini patlatan canlı bombanın, Ankara'daki kanlı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen muhasebeci Halil İbrahim Durgun olduğu ileri sürüldü.

Gaziantep’in Beykent Mahallesi'nde IŞİD terör örgütüne ait bir hücre evini tespit eden polis, ekipleri gece saatlerinde eve baskın düzenlemiş, operasyon esnasında evde bulunan bir IŞİD militanının üzerindeki bombayı patlatması sonucu 5 polis yaralanmıştı. Polis, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olduğu belirlenen IŞİD militanının girdiği eve operasyon düzenlenmesi kararı aldı. Özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla 10 katlı apartmanın çevresinde geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından operasyon başladı. Apartmanın 5. katındaki daireye giren polis ekiplerini fark eden IŞİD militanı, üzerindeki bombayı patlattı. Odada bulunan özel harekat polisleri ile birlikte balkondan düşen parçaların isabet ettiği toplam 4 polis yaralandı. Polislerden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MİLİTANIN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Patlamanın etkisiyle parçalanan IŞİD militanının tanınmayacak hale geldiği öğrenildi. 40-50 yaşlarında olduğu tahmin edilen militanın erkek olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polisler tarafından militanın kafatası, kol ve bacak gibi bazı organları bulunurken, bulunan parçalar ceset torbasına konularak tabuta yerleştirildi. Militanın kimliğinin belirlenmesi amacıyla ceset parçaları, adli tıp kurumuna götürüldü. Ceset parçalarında yapılan inceleme sonrasında, şahsın Ankara saldırısını planlayan Halil İbrahim Durgun olabileceği ihtimali ağırlık kazandı.

POLİSLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Gaziantep'te IŞİD operasyonun meydana gelen patlamada yaralanan 4 polislerin isimleri belirlendi.

Edinilen bilgiye Gaziantep’te polisin terör örgütü IŞİD’in hücre evine düzenlediği operasyonda bir IŞİD militanı üzerindeki bombayı patlatmıştı. Patlamada 4 polis yaralanarak kentteki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Yaralı polislerin isimlerinin ise Halil İbrahim Dinçerler, Mehmet Kamil Balkanoğlu, Murat Akıl ve Bayram Bozkurt olduğu açıklandı.

VALİİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliğinden, kent merkezinde bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ üyesi bir kişinin ölü, evdeki 2 kadının sağ ele geçirildiği, ikamette bulunan 3 çocuğun ise muhafaza altına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi'nde yapılan operasyonda, terör örgütü DAEŞ'in Türkiye'ye yönelik faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, daha önceki bir olaydan dolayı firari durumda bulunan 2 terör örgütü mensubunu yakaladığı kaydedildi. Yakalanan bu kişilerle ilişki içerisinde bulunduğu belirlenen kişilerin barındığı hücre evlerine düzenlenen operasyon sırasında, daha önce evde bulunan DAEŞ militanı tarafından güvenlik görevlilerine silahlı saldırıda bulunulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yapılan saldırıya anında karşılık verilmiştir. Bu esnada hücre evindeki canlı bombanın kendini patlatması sonucu 5 polis memurumuz yaralanmıştır. Operasyonda, söz konusu DAEŞ terör örgütü militanı ölü, evde bulunan 2 kadın ise sağ olarak ele geçirilmiş, ikamette bulunan 3 çocuk da muhafaza altına alınmıştır."

İŞTE YAKALANANLAR

Olayda yaralanan polis memurlarının çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hücre evinde, 1 kaleşnikof tüfek, 3 tabanca, 7 TNT kalıbı, 7 bilye ile güçlendirilmiş fünye marifetiyle patlatmaya hazır TNT kalıbı, 1 bilyeli TNT kalıbı, 2 ateşleme fitili, 1 tane 12 bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 el bombası, 455 tabanca mermisi, 150 kaleşnikof silah mermisi, 5 kaleşnikof silah şarjörü, 1 plastik patlayıcı ile düzenlenmiş bomba düzeneği, 2 top haline getirilmiş çok sayıda elektrikli kapsül, 5 tabanca şarjörü, 18 bin 70 lira ve 9 bin 560 dolar ele geçirildi.''

OĞUZELİ'NDE 4 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye-Türkiye sınırının sıfır noktasında, sınır hattına yapılacak olan duvarla ilgili çalışma yapan iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşması üzerine “Dur” ihtarına uymayan 4 IŞİD militanı öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Akçakoyunlu Hudut Bölük Komutanlığı’na bağlı Ermiş Hudut Karakolu’nun karşısındaki Karaveli köyünün Türkiye tarafındaki Ermiş köyü sınır hattına hendek eşen ve sınır hattına örülecek duvarla ilgili olarak çalışma yapan iş makinelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşmaya çalışan iki araca sınırda görev yapan ve iş makinelerini koruyan kobra tipi askeri araçtan “dur” ihtarında bulunuldu. “Dur” ihtarına uymayarak Türkiye sınırına yaklaşan iki araca kobra zırhlı aracından makineli tüfek atışı yapıldı. 4 IŞİD militanı araçların içerisinde ölürken, 4 IŞİD militanı ise yaralı olarak kaçtı. IŞİD militanlarının Suriye’nin Karaveli köyünde kendi aralarında kısa süreli çatışma yaşandıktan sonra Türkiye tarafına iki aracın saldırı amaçlı geldiği yönünde yerel kaynaklardan bilgiler geliyor.

KÖYLÜLER ÇOK RAHATSIZ

Görgü tanıkları, sınırın Suriye tarafında Karaveli köyünde IŞİD militanlarının kendi aralarında bir çatışma yaşandığını ifade ederek, “Kendi aralarındaki çatışmadan sonra iki araç Türk sınırına doğru geldi. Askerler 'dur' ihtarında bulundu. Araçlar durmayınca kobra tipi zırhlı araçlardan ateş açıldı. 4 IŞİD militanı öldürüldü. Çatışma sesleri Ermiş köyüne kadar geldi. Bir an önce bu olayların bitmesini istiyoruz. Çok rahatsızız bu durumdan” diye konuştular.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİ İDDİASI

Genelkurmay Başkanlığı, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinin karşısındaki bölgeden Türkiye sınırına doğru gelip askere ateş açtıktan sonra öldürülen IŞİD'li terörist sayısının 4 olduğu açıkladı. Yerel kaynaklar ise ölü sayısının 6'ya çıktığını, öldürülenlerden birinin örgütün sözde Çobanbey Emiri olan üst düzey örgüt yöneticisi olduğu ifade ediyor.

Olay, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Üçkubbe köyü yakınlarında meydana geldi. İddialara göre, uzun zamandır kuşatma altında tuttukları Bableman bölgesinden Türkiye sınırında duvar inşaatı için çalışan işçilerin yanına doğru ilerleyen IŞİD'li teröristler, sınırda zırhlı kobra aracında görev yapan askerler tarafından geri dönmeleri konusunda uyarıldı. Uyarılara aldırış etmeyen teröristler, ateş açmaya başlayınca, askerler de aynı şekilde karşılık verdi. Çatışmada aralarında örgütün sözde Çobanbey Emiri olduğu öne sürülen üst düzey yöneticisinin de yer aldığı 6 terörist öldürüldü. 2 IŞİD mensubu biri pikap olmak üzere iki araçla olay yerinden uzaklaştı. Teröristlerin cesetleri, olayın üzerinden yaklaşık 22 saat geçmesine rağmen alınmadı. Ermiş Hudut Karakolu'nda görevli askerler, olayın ardından güvenlik önlemlerini daha da sıklaştırdı.