CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici TÜMBELSEN ve TÜRK-İŞ sendikalarını ziyaret ederek işçilerin sorunlarını dinledi.
Sendika üyeliği konusundaki işçiler üzerindeki baskının kaldırılacağını ve her isteyen işçinin istediği sendikaya üye olmasının önünü açacaklarını belirtti. Akif EKİCİ, TÜRMBELSEN ve TÜRK-İŞ sendikaları
ziyaretinde işçilere hitaben konuşmasında Teşeron işçiliğin kaldırılacağını ve işçiler için ucuz nitelikli konutlar üreteceklerini söyledi.
BASKILARA İZİN VERİLMEYECEK
Akif Ekici ”Bizim yönetimimizde çalışanlarımız istediği sendikaya üye olabilecek ve işçiler üzerindeki baskılara izin verilmeyecektir. Sendikalaşma, gelişmiş ülkelerde işçilerin en doğal hakkıdır. Bizler yönetime geldiğimizde sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız, isteyen istediği sendikaya üye olacaktır. AKP döneminde ortaya çıkarılan taşeron işçiliği kökten kaldırarak bütün çalışanları belediye şirketlerinde kadroya alacağız. İşsizlik sorununun çözümü noktasında belediyemizde geniş kadrolar açarak işsizlik sorununu ortadan kaldıracağız. ” dedi.
UYDU KENT PROJESİ
Uydu kent ve toplu konut projesi konusunda da bilgi veren Akif Ekici ”Ucuz arsalar üreterek nitelikli yaşanabilir toplu konutlar yapacağız. Çalışan, üreten, emeği ile geçinmeye çalışan işçilerimiz ev sahibi olacaktır. En az 30 bin konutluk toplu konut projemizde her kesimden insanın ev sahibi olmasını sağlayacağız” dedi. HABER MERKEZİ