Gaziantep Ulu Camii’nde Manisa Soma’da yaşanan maden ocağı faciasından hayatını kaybeden işçiler için dua edilirken gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma hutbesinde Soma’da yaşananlar dile getirilirken yaşamını yitiren işçiler için dua edildi. Cuma Namazının ardından camii avlusunda toplanan kalabalık gruba Ulu Camii İmam Hatibi Mustafa Çopursuz tarafından Soma’da ki maden ocağı faciasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

DERİN ÜZÜNTÜYE BOĞULDUK

Ulu Cami İmim Hatibi Çopursuz, Soma’da yaşanan acı olayın tüm Türkiye’yi derinden üzdüğünü ifade ederek, “Orada yaşanan olayda şehit olan kardeşlerimizin gıyaben cenaze namazını kılacağız. Ülkemizin her tarafında gıyabi cenaze namazı kılınıyor. Bu milletimizin kadirşinaslığını ortaya koymaktadır. Böyle günlerde manen ve madden hep bir birimizin yanında olmuşuzdur. Milletimizi millet yapan özelliklerdir bunlar. Rabbim ülkemize ve bütün insanlık alemine bu tür bela ve musibetler vermesin” dedi. Daha sonra kalabalık grup kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dualar ederek camiden ayrıldı. İHA