Öğretmen Evi işçileri özlük hakları ve emeklerinin karşılığını alabilmek için greve gitme kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde grev ilanı alan öğretmen evi çalışanları, gerçekleşen oylamada oy çokluğu ile greve gitme kararı aldı. 26 çalışanı bulanan öğretmen evinde 25 işçi oy kullanmak üzere sandığa gitti. Yapılan oylama sonucunda 13 işçi evet derken 12 işçi hayır dedi.

UZLAŞMAZ TAVIRLAR

İşçiler adına müzakere yürüten OLEY-İS Gaziantep şube başkanı Hüseyin Boztaş, "Sendika olarak kurumun zarara uğramasını istemiyorduk ama kurum müdürünün uzlaşmaz tavırları bizleri bu kararı almaya itti" dedi. Milli Eğitim Müdürünün öğretmen evinde çalışan işçilere karşı duyarsız davrandığını söyleyen Boztaş, "Defalarca randevu talep etmemize rağmen Milli Eğitim Müdürü bu kurumda çalışanlara destek olmadı. Bizlerle telefon dışında görüşme dahi yapmadı. Kurum müdürü Hüseyin İnal'ı uyarmadı" şeklinde konuştu.

KURUM KAR'DA

Gaziantep öğretmen evinin şuanda karda olduğunu belirten Boztaş, Kurum müdürü Hüseyin'i suçladı. İnal'ın grev seçiminden sonra işçileri işten atmakla tehdit ettiğini öne süren Boztaş, "Biz sendika olarak yine de uzlaşı tarafıyız. Kurumun selameti için görüşme talebine açığız" dedi. Meral KINACILAR