Gaziantep'te fabrikaların yaşadıkları sıkıntı sonrası, kapılarını kapatmasyla yaklaşık 15 bin işçinin işsiz kaldığı iddia edildi. CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, ekonomik sıkıntının giderek arttığını belirterek, "İşçi çıkartmaları, işyeri kapatmaları Türkiye’nin bugüne kadar iyi idare edilmediğinin en bariz göstergesidir. Öyle ki ihracatın lideri marka şehir olarak bilenen Gaziantep OSB’de onlarca işyeri kapatıldı, 15 binin üzerinde işçi işinden oldu" dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Organize Sanayi Bölgesi'nde kapatılan fabrikadan ayrılan işçilerin katıldığı basın toplantısında hükümeti eleştirdi. Ülkenin ekonomik anlamda kötüye gittiğini savunan Köse, "AK Parti, iç güvenlik yasası ile değil iş güvenlik yasasıyla ilgilenmesi gerekiyor. İşçi çıkartmaları, işyeri kapatmaları Türkiye’nin bugüne kadar iyi idare edilmediğinin en bariz göstergesidir. Öyle ki ihracatın lideri marka şehir olarak bilenen Gaziantep OSB’de onlarca işyeri kapatıldı, 15 binin üzerinde işçi işinden oldu" dedi.

Toplantıda işçiler adına konuşan Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ağca ise OSB'de işten çıkarmaların süreceğini belirterek, "Daha nice fabrikalar daha nice bacalar sönecek. Bu bacanın sönmesi bizlerin aç kalması bizlerin çocuklarına ekmek götürememesine neden olacak. Hükümetimiz işten çıkarmaların hesabını sormalılar. Hesap soramayan hükümet acizdir" diye konuştu.

İŞÇİLER DE DESTEK VERDİ

İşciler de, Ağca'nın konuşmasına, ''Eve ekmek götüremiyoruz. Bu yüzden evimizde huzur kalmadı. Çocuklarımız aç,kiramızı bile veremedik. Bu durum nereye kadar böyle devam edecek? Gerçekleri konuşsunlar. Durum çok ciddi. CHP yönetimine teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıktılar'' dediler.

KIŞ GÜNÜ ELEKTRİKSİZ BIRAKTILAR

Öte yandan Köse; Gaziantep’te elektrik kesintilerinin vatandaşı canından bezdirdiğini de belirterek, "Cuma günü yaşanan yoğun kar yağışı sonrası, şehir genelinde birçok mahallede uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı.60. Yıl, İstiklal, Göllüce, Karagöz ve daha birçok mahalle bu soğuk günlerde elektriksiz kaldı. 40 saat, hatta 5 gün elektrik kesintisi yaşanan mahalleler var. AKP Milletvekilleri, bugüne kadar bu sorunu çözmek için ne yaptılar? Gaziantep’in bir elektrik sorununu çözemeyen bu insanlar, yarın hangi yüzle gelip sizden oy isteyecekler? Elektrik sıkıntısına çözüm bulamayanlar, diğer sorunları nasıl çözecekler?”dedi.

“PROTOKOLLE AVM YIKTILAR"

Eski AVM’nin yıkılmasına da değinen Köse; “Eski AVM’nin yıkılarak yeşil alana dönüştürülmesi kararını biz de destekliyoruz. Ancak eski bir binanın Avrupa Birliği Bakanı’nın, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katıldığı bir törenle, konfetilerle yıkılması, bu işin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir örnek. Dişe dokunur bir hizmet bulamayan AKP zihniyetiş, imdi de yıkımları törenle yapıyorlar. Bugün AVM’nin yıkılması için tören yaptılar. Yarın oraya yapılacak parkın açılışı için tören yapacaklar. Yıkım için yapılan şaşalı törenin yorumunu vatandaşlarımıza bırakıyorum.” dedi. Okan YILMAZ