Ticaret Odası ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca asgari ücret ve yabancı vatandaş çalıştırma konularında eğitim semineri düzenlendi. Başkan Eyüp Bartık, Asgari ücretin artırılmasıyla ilgili "işçi çıkarmalar olabilir, işsizlik artabilir" şeklinde çeşitli endişeler yaşadığını anlattı.

DOSYALARI AKTARDIK

GTO Başkanı Eyüp Bartık, GTO konferans salonundaki eğitimin açılışında, Suriyeli mültecilerin iş hayatına katılımıyla ilgili oda olarak çalışmalar yaparak ilgili birimlere hazırladıkları dosyaları aktardıklarını söyledi. Bu konudaki yasal düzenlemenin yapıldığını ancak uygulamaya geçmesinde zaman kaybedildiğini dile getiren Bartık, seçimlerden sonra konunun yeniden gündeme geldiğini belirtti.

ENDİŞE HAKİM

Asgari ücretin artırılmasıyla ilgili "işçi çıkarmalar olabilir, işsizlik artabilir" şeklinde çeşitli endişeler yaşadığını anlatan Bartık, "Nitekim son dönemde işsizlik rakamlarında hızlı bir artış oldu. İşverenler, çalışanlarını asgari ücretliler, bin-bin 200 bandında çalışanlar ve bin-bin 500 bandında çalışanlar olarak ayırır. Asgari ücretin artmasıyla diğer 2 gruptaki çalışanlar huzursuz olmaya başladı. Umarım bu Gaziantep'te ve Türkiye'de büyük sorun yaratmaz. Bu konuda hepinizden katkı bekliyorum. Bu ülke hepimizin. Mümkün olduğunca yapıcı çözümler üretmeliyiz. İşveren kaybederse, işçi de kaybeden hepimiz de kaybederiz" diye konuştu.

ÖZBAY BİLGİ VERDİ

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay ise seçimlerden sonra asgari ücretin artırıldığını hatırlatarak, yeni düzenlemeyle ilgili bilgi verdi. Eğitimlerin katılımcılara önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Özbay, yabancıların çalıştırılmasıyla ilgili odaya çok sayıda soru geldiğini, eğitim sayesinde de bilinmeyenlerin aktarılacağını kaydetti. Eğitime, muhasebeciler ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. AA