Gaziantep İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3.Olağan toplantısı, Valilikte yapıldı. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, hedeflerinin işverenler tarafından benimsenen ve kabul gören İş Başı Eğitim Programını sene sonuna kadar başarılı bir şekilde yürütmek olduğunu söyledi. Siraç Ekin, "Bu program işverenlere önemli bir teşvik. Bunun üzerine çok gideceğiz. Bu bir hükümet politikası. İşverenleri ziyaret edip anlatacağız" dedi.

6 BİN 523 İŞVEREN ZİYARET EDİLDİ

Haziran ayı sonu itibariyle 31.674 iş arayan başvurusu yapıldığını, 1 bin 434 açık iş talebi alınırken, 87 bin 134 kez işsizlerin işverene yönlendirilmesinin yapıldığını söyleyen Ekin, "8 bin 474 işe yerleştirme gerçekleştirilmiştir. 2.709 engelli vatandaşımız çalışmaya devam etmektedir. 6 bin 523 işverene ziyaret yapılmıştır. İlimizde haziran ayı sonu itibariyle 131 kurs açılmış, 2.406 kursiyer eğitim görmüş, 27 toplum yararına program açılmış, 3.605 toplum yararına katılımcısı işe girmiş, 2.389 stajyer işbaşı eğitim programından yararlanmış, 21 girişimcilik eğitim programı düzenlenmiş, 524 kursiyere girişimcilik eğitimi verilmiştir" dedi.

GÜNLÜK 38,48 TL ÖDENİYOR

İş-Kur Genel Müdürlüğünün uygulama alanlarında bulunan ve taşra teşkilatlarında çok önemsenen iş başı eğitim programınında yeniden düzenlenmeye alındığını ve 10 Nisan 2015 tarihi itibariyle yasalaşarak fiilen uygulanmaya başlandığını diye getiren Ekin, "Temmuz 2015 öncesi dönemlerde işbaşı eğitim programı katılımcılarına günlük 36,5 TL ödenirken katsayı artışı nedeniyle bu rakam 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 38,48 TL olarak aylık net asgari ücret tutarına ulaşmıştır. Bu tutar işverenlere yönelik önemli bir teşvik, staj gören vatandaşlarımıza da hem iş öğrenme hem de maddi anlamda önemli bir katkı sağlamaktadır. İlimizde 2015 Haziran ayı sonuna kadar 10 engelli projesi tamamlanmış olup 280 engelli vatandaşımız değişik alanlarda kurs görmüşlerdir. Ayrıca komisyon kaynaklı 7 engelli projesi de il istihdam ve eğitim kurulu onayına sunulmuştur" diye konuştu.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, okullarda yeni bölümler açacaklarını anlatırken, kaybolan mesleklerin yaşatılması için de çalışma yaptıklarını anlattı. Meral KINACILAR