GAZİANTEP'te işadamı Erol Özüzümcü'nün park halindeki otomobili, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kundaklandı. İtfaiyenin müdahalesine rağmen ön bölümü kullanılamaz hale gelen otomobili kundaklayan şüphelinin yakalanması için polis çalışma başlattı.

Olay, gece geç saatlerde Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre işadamı Erol Özüzümcü gece Antalya'dan gelen avukatı Ertan Sirkeci'yi 27 HR 289 plakalı otomobiliyle havaalanından alarak evine getirdi. Özüzümcü'nün evinin önüne park etiği otomobilinde, bir süre sonra kimliği belirsiz bir kişinin kaput bölümüne döktüğü maddeyi tutuşturmasıyla yangın çıktı. Olayı görenlerin ihbarıyla gelen itfaiye erlerinin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından otomobilin motor bölümünde hasar oluştu.

Olay yerinde inceleme yapan polisler, çevredeki bir güvenlik kamerasında otomobilin kundaklandığı görüntülere ulaştı. Görüntüleri incelemeye alarak şüphelinin kimliğine ulaşmaya çalışan polisin başvurduğu işadamı Özüzümcü ise, olayın kim tarafından yapıldığını bilmediğini söyledi.

Özüzümcü'nün avukatı Serkan Sirkeci ise olay sırasında evde bulunduğunu belirterek, "Erol Bey, yarın görülecek bir duruşmaya katılmam için beni havaalanından otomobiliyle aldı ve birlikte eve geldik. Evde dava üzerine konuşurken bir patlama sesi duyduk. Bu sırada komşuların da haber vermesiyle dışarı çıktığımızda otomobilin yandığını gördük. İtfaiyenin müdahalesine rağmen otomobil kullanılamaz hale geldi, ama güvenlik kamerası görüntülerinde olayın kundaklama olduğu görülüyor" dedi.

Otomobilde inceleme yapan polis, Özüzümcü ve görgü tanıklarının ifadesine başvurduktan sonra, kundakçının yakalanması için çalışma başlattı.