Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 18 Mayıs günü evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan iş adamı Mehmet Ali Alpdoğan'ın (60) bulunması için başlattığı soruşturma kapsamında, Alpdoğan'ın bindiği otomobili Binevler Mahallesi'nde bir ara sokakta park halinde buldu. Alpdoğan'ın kaçırılıp öldürülmüş olma ihtimaline karşın Cinayet Büro Amirliğinden bir ekip soruşturmaya dahil edildi. Soruşturmayı yürüten ekipler, Mehmet Ali Alpdoğan'ın kredi kartlarını izlemeye aldı.

BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞLER

Kredi kartı harcamalarını takip eden ekipler, zanlılardan Doğan H. ve Ümit A'nın eşkallerini bir kuyumcudan yüklü miktarda alışveriş yaptıkları sırada, kamera görüntülerinden tespit etti. Kent merkezinde belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, Doğan H. ile Ümit A'yı yakaladı. Doğan H. ve Ümit A'nın sorgularında, iş adamı Mehmet Ali Alpdoğan'dan zorla para almak için bir plan hazırladıkları, bu çerçevede Binevler Mahallesi'nde ev kiraladıklarını söyledikleri belirtildi. Zanlıların, 18 Mayıs günü tuttukları evin mobilyaları için davet ettikleri Alpdoğan'dan zorla para istediklerini, iş adamının kabul etmemesi üzerine çıkan tartışma sonunda boğarak öldürdüklerini itiraf ettikleri bildirildi.

CESEDİ BAĞEVİNE GÖMMÜŞLER

Zanlıların, para ve kredi kartlarını aldıktan sonra Alpdoğan'ın cesedini Oğuzeli ilçesine bağlı Yeşildere beldesi yakınlarında Ümit A'nın ağabeyine ait olduğu belirlenen bağevinin bahçesine gömdüklerini söyledikleri öğrenildi. Polis, nöbetçi cumhuriyet savcısının nezaretinde dün gece bağevinin bahçesinde iş makinelerinin de yardımıyla yaptıkları kazı sırasında, kayıp iş adamı Alpdoğan'ın cesedini buldu.

SABAHA KARŞI YAKALANDILAR

Alpdoğan'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Zanlılardan Yunus İ, sabaha karşı bir yakının evinde yakalandı. Olaya adı karışan Abdülkadir D'nin ise yakalanması için arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.

KREDİ KARTIYLA 10 LİRALIK ÇEREZ VE ANTALYA'DA TATİL YAPMIŞLAR

Emniyette sorguları devam eden 3 zanlının verdiği bilgilere göre, iş adamı Alpdoğan'ın kredi kartıyla bir hafta içerisinde 26 bin liralık harcama yaptıkları, Antalya'da tatil, 10 liralık çerez, 5 liraya çorap, yüklü miktarda altın aldıkları, tefecilerden peşin aldıkları paraya karşılık da kredi kartı çektirdikleri tespit edildi. Cinayet zanlılarının mobilya sektöründe işçi olarak çalıştığı ve iş adamı Mehmet Ali Alpdoğan'ı yakından tanıdıkları kaydedildi. Zanlıların işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. İHA * AA