Gaziantep'te iki gündür etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilerken, belediyelerin de ihmallerini ortaya çıkardı. Mavikent, Mimar Sinan, İstiklal mahallelerinde bazı apartmanların zemin katlarını su basması, Bahçelievler Mahallesi'nde bir apartmanın istinat duvarı ve Tuzhanı’nda bulunan 7 iş yerinin çatısının, aralıksız yağan yağmura dayanamayarak çökmesi korku yarattı. Bu arada Yeditepe Mahallesi’nde bir apartmanın istinat duvarı çökerken, istinat duvarından ayrılan beton parçaları ise park halindeki otomobilin üzerine düştü. Yağış nedeniyle kontrolden çıkarak takla atıp devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.

MAVİKENT'İ SU BASTI

Mavikent konutlarında sığınakları ve kapıcı dairelerini su bastı. Her daireye bir tane hortum atılarak biriken yağmur suları tahliye edilmeye çalışıldı.

Mavikent'te hem hali hazırda kullanılan binalar, hem de inşaatı devam eden binalar yağışlardan olumsuz etkilendi.

KALKAN:MAĞDURİYET GİDERİLMELİDİR

CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Mavikent'te sıkıntı var dedikleri zaman, Mavikent'te hiç bir sıkıntı yok dediğini hatırlatarak, "Bir kaç yıllık bu yapıların daha şimdiden bu şekilde sıkıntılar yaşaması o binada oturanlar adına geleceğe dair büyük bir kaygıdır. Bir an önce gerekli önlemler alınmalı ve orada yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir" dedi.

Her yağmur yağdığında Mavikent'te elektrik kesintileri yaşandığını belirten Kalkan, "Elektrik kesintilerine en kısa sürede çözüm bulunarak, elektrik kesintilerinin Mavikent'in ve şehrimizin kabusu olmasına bir an önce son verilmelidir" dedi.

APARTMANIN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Bahçelievler Mahallesi Ferid Arsan Sokak üzerinde bulunan Bahar Apartmanı'nın istinat duvarı, aralıksız yağan yağmura dayanamayarak akşam saatlerinde çöktü. İstinat duvarının, apartmanın zemin katındaki dairenin üzerine yıkılmasına metreler kaldı. Çöken duvarla, demir parmaklıklar ve trafik levhaları da yere düştü. Sabah saatlerinde çöken istinat duvarını gören apartman sakinleri, manzara karşısında şaşkına döndü. Yoldan geçen vatandaşlar da telefonlarıyla, çöken istinat duvarının fotoğrafını çekti.

Apartman yöneticisi Muharrem Buldukoğlu, çöken istinat duvarının büyük bir tehlike oluşturduğunu belirterek, belediye ekiplerinden ve yetkililerden yardım istedi. Buldukoğlu, "İstinat duvarının çökmesiyle büyük bir patlama olmuş gibi ses geldi. Yağan yağmura dayanamayan istinat duvarının çökmesi ile çıkan ses tüm mahalleyi ayağa kaldırdı. Caddenin kanalizasyonu olmadığından dolayı, yağan yağmurun kaldırımın aşağı çekmesi ile suyu emen duvar çöktü. Çöken istinat duvarı yaklaşık 20 metreydi" dedi.

İŞ YERLERİNİN ÇATISI ÇÖKTÜ

Tuzhanı’nda bulunan iş yerlerinin çatısı, yağan yağmur ve rüzgar nedeniyle çöktü. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmazken, dükkanlarda maddi hasar meydana geldi.

Gaziantep'te şiddetli yağmur sebebiyle 7 dükkanın çatısı çöktü. İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan Tuzhanı'ndaki 7 iş yerinin çatısı, yağan yoğun yağmur nedeniyle çökerken, maddi hasar meydana geldi. Çökme sonucunda şans eseri ölü ve yaralı olmazken, olay anında bazı vatandaşlar dükkanda mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi ile birlikte mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Esnaflar büyük bir faciaya ramak kaldığını söylediler.

Esnaf, çökme anında içeride oturduklarını ve dışarıya çıktıklarında iş yerlerinin çatılarını çökmüş halde bulduklarını söylediler. Esnaflar, “Şans eseri altında kimse kalmadı. Maddi hasarımız var. Bütün dükkanlarda hasar var. Mallarımız ziyan oldu. Çökme bizce yağmurdan dolayı oldu. Üzerindeki kiremitler çok ağırdı" dediler.

İSTİNAT DUVARI OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Yağmurun etkisiyle çöken istinat duvarı park halindeki bir otomobilde hasara yol açtı.

Önceki gün geceden itibaren yağmurun etkili olduğu kentin Yeditepe Mahallesi’nde sabaha karşı bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Büyük gürültüyle çöken ve paniğe yol açan istinat duvarından ayrılan beton parçaları ise park halindeki 27 UC 373 plakalı otomobilin üzerine düştü. Sahibi öğrenilemeyen otomobilde hasar oluşurken, apartman sakinleri büyük panik yaşadıklarını belirterek, "Etkili olan yağmur, zemini gevşetti. Zeminin gevşemesiyle sabaha karşı istinat duvarı gürültülü bir şekilde çöktü. Hepimiz panik yaşadık ama çok şükür kimseye birşey olmadı” dedi.

OTOMOBİL DEVRİLDİ: 4 YARALI

GAZİANTEP'te, yağış nedeniyle kontrolden çıkarak takla atıp devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Gaziantep-Kilis karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Kilis yönüne giden Mehmet Boyner yönetimindeki 27 GD 237 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolden çıktı ve takla atarak devrildi. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan yaralıları gören vatandaşlar ve sürücüler, durumu sağlık ve kurtarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri, otomobilde sıkışan 4 yaralıyı kısa çalışmanın ardından dışarı çıkardı. Yaralı sürücü Mehmet Boyner ile yanında bulunan Garip Boyner, Cengiz Öztopal ve Yakup Gürbüz sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrası ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. DHA

EN ÇOK SU BASKINI MAVİKENT'TE YAŞANDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yağışlardan dolayı Mavikent, Mimar Sinan, İstiklal mahallesinde bazı apartmanların zemin katları ile Acarsan kavşağını

su bastığını söyledi. GASKİ ve itfaiye araçlarının Mavikent'te 4 dalgıç motoruyla su çektiğini belirten Cafer Yılmaz, "En fazla su baskını olayı Mavikent'te yaşandı. Araçlarımız tüm gün oradaydı" dedi.

2 OKUL TATİL EDİLDİ

İslahiye İlçesi’nde, sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmur nedeniyle İslahiye Kaymakamlığı, Kayabaşı ve Hasanlök mahallelerindeki 2 ilkokulu 1 gün süreyle tatil etti.

İslahiye ilçe merkezi ile çevresindeki mahallelerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı dereler taştı ve yollarda hasar oluştu. Yağış nedeniyle sürücülerin yollarda zorluklar yaşadığı ilçenin Hasanlök ve Kayabaşı mahallelerindeki ilkokullar sel sularının ulaşım noktasında tehlike oluşturduğu gerekçesiyle 1 gün süreyle tatil edildi.

UYARI ANONSU YAPILDI

Öte yandan belediye hoparlörlerinden vatandaşlara yağmur nedeniyle oluşacak sele karşı dikkatli olmaları yönünde uyarı anonsları yapıldı. Belediye ve DSİ ekipleri ilçede baskına maruz kalan ev ve işyerlerinde su tahliye çalışması yaptı. DHA/İHA/HABER MERKEZİ