Şahinbey Belediyesi, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü ve KOSGEB arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla başlatılan kursu tamamlayan 172 kursiyer sertifikasını aldı.

Şahinbey Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen törene ev sahipliği yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları ve kursiyerler katıldı. Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB arasında müşterek yapılan projeyle eğitim alan kursiyerlere 70 saat süren eğitim sırasında günlük 20 lira ödenek verildi. Kursiyerler tamamladıkları kurs sonrasında, aldıkları sertifika ile birlikte KOSGEB’e başvurarak, 50.000 TL hibe ve 100.000 TL kredi almaya hak kazanacak.

ESNAFLIKTAN GELİYORUM

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan “Gaziantep girişimci bir kent. Girişimci olduğu içinde bu bölgeye her zaman öndelik yaptı ve ilkleri gerçekleştirdi. Bende esnaflıktan gelen bir kardeşinizim. Bakkallıktan başlayan iş hayatımız halıcılığa kadar gitti. Şuanda ise memleketimize dört dönemdir milletvekili olarak hizmet ediyorum. Sizlere hizmet etmek bizim için onurlu bir görev. Özellikle sizlerin girişimcilik ruhu iş hayatına atılma ruhu çok önemli. Özellikle hanım kardeşlerimizde bu konuda çok gayretliler. Buda bize mutluluk veriyor” dedi. BÜLTEN