Ülke genelinde öğrenciler TEOG sınavında ter dökerken, Gaziantep'te ise aralarında ev hanımlarının da bulunduğu kadın kursiyerler, iş makinesi operatörlüğü sınavında başarılı olmak için çaba gösterdi.

Bayanlar, bazı erkeklerin ismini bile telaffuz edemediği forklift makinesini başarılı bir şekilde kullanarak iş sahibi olabilmek için ter döktü. Sanayi Odası öncülüğünde, Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik simülatörlü forklift operatörlüğü kursuna katılan bayanlar uygulama sınavına katıldı. Eğitimler Gaziantep Üniversitesi Teknopark’ta, eğitmenler Mehmet Emin Demirezen ve Mustafa Aydın tarafından teorik ve pratik olarak yapılmış, derslerde ise forklift iş makinesi iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motor bilgisi, forklift ile yük yükleme, kaldırma ataçman bilgileri ve iş makinesi ve iş güvenliği konularında bilgiler anlatıldı.

PRATİK SÜRÜŞ YAPILDI

Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerlere gerçeğiyle birebir aynı özellikte olan forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimi gerçekleştirildi. Sanayi Odası öncülüğünde Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik yapılan Simülatörlü Forklift operatörlüğü kursuna katılan bayanlar uygulamalı sınavda forkliftleri kullanırken, kurs öğretmenleri ve gözetmenler eşliğinde engelli dubalarla bölünüp, işaretlenmiş parkurda kendilerine verilen sürede istenilen yükleri taşıdı.

SERTİFİKA ALACAKLAR

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler gözetiminde gerçekleştirilen sınavda, başarılı olan bayan kursiyerler, meslek sahibi olarak, bundan sonra işletmelerde çalışma imkanı bulabilecek. Kursiyerler 28 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da Gaziantep Üniversitesi’nde yapılacak olan, ARGE-sanayi buluşması programında gösteri yapacaklar ve protokolün elinden sertifikalarını alacaklar. BÜLTEN