Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Mart ayı sonu itibariyle 4 bin 219 kişiyi işe yerleştirdi. Önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında bir artış sağlayan kurum, doğru işe doğru kişiyi yönlendirmek gibi danışmanlık hizmetlerinin sağlanması yönünde gereken tedbirleri alıyor.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, bugün saat 10'da Valilik Atatürk Toplantı salonunda İİMEK toplantısı yapılacağını açıkladı. Ekin, "İŞKUR’a iş bulmak için 2014 Mart sonu itibariyle 12 bin 871 kişi iş başvurusunda bulunmuş ve 42 bin 816 Kişi işe yönlendirilmiştir. İşverenler tarafından 6 bin 748 açık iş bildirimi verilmiş ve 1 bin 795 işyeri İŞKUR tarafından ziyaret edilmiştir" dedi.

BEKLENTİLERE CEVAP VERİYORUZ

İŞKUR'un çalışmalarıyla beklentilere cevap vermeye çalıştıklarını anlatan Ekin, "Yerel düzeyde işveren ve iş arayan beklentilerinin sağlanmasını, iş arayanların asıl beklentilerini tespit etmek için çalışmaların yapılması için çalışıyoruz. Dezavantajlı kesimlerle, özel politika gerektiren kesimler için proje taslakları hazırlanmış ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda görüşmeye alınacak" diye konuştu.

MESLEKİ EĞİTİM ÖNEM ARZEDİYOR

"Mesleki Eğitim projeleri ve işsizlikle mücadele konuları ilimizin iş gücü piyasası verileri için önem arz etmektedir" diyen Ekin, "Bilindiği üzere, işsizlik AB ülkeleri de dahil olmak üzere hemen hemen her ülkenin karşı karşıya kaldığı önemli sorunlardan biri haline gelmiştir. İşsizlik, bir ülkede sadece üretim ve ekonomik kalkınmayı olumsuz etkilememekte aynı zamanda sosyal problemler, sosyal dışlanma ve yoksulluğu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle bu Kurul toplantısında alınacak karar sonrasında İŞKUR’un uygulamaya geçireceği projelerle Mesleki Eğitimi ve İstihdamı sağlayacak çalışmaların yapılması hedeflenmektedir. İş Dünyasının en büyük sermayesi sahip olduğu nitelikli insan gücüdür. Çünkü iyi yetişmiş insan faktörü olmadan diğer üretim faktörleri anlam ifade etmeyecektir. Bu nedenle uzun süreli ve kısa süreli işe giriş- çıkışların nedenlerini tespit etmek için işgücü piyasası analizlerinin yapılmasında dikkate alınacak ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul çalışmalarına önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT